Мікозан - інструкція, застосування, аналоги препарату

Мікозан фото упаковки

Застосування Мікозану

Мікозан - склад і форма випуску препарату

Мікозан: як приймати препарат

Мікозан  - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Мікозану

Мікозан – набір засобів, що застосовуються для видалення грибкового ураження з нігтьової пластини.

Вхідні до складу сироватки Мікозан біологічно активні ферменти протеази, за допомогою яких грибкові інфекції руйнують клітин нігтів, використовуваних ними як поживний матеріал, і порушують цілісність клітинних стінок гриба, що прискорює процес його знищення. При нанесенні Мікозана утворюється тонка, щільно прилегла плівка, що захищає організм від проникнення і розповсюдження грибка через уражений ніготь.

Застосування Мікозану

 Протигрибкова сироватка Мікозан має потрійний ефект:

  • Ефективно лікує. Діє цілеспрямовано і швидко зупиняє розмноження грибка, що уражає нігті.
  • Відновлює ніготь. Сироватка проникає глибоко в ніготь і покращує його структуру, завдяки чому природний стан нігтя відновлюється.
  • Запобігає (повторному) ураженню. На нігті утворюється захисний бар’єр, який допомагає уникнути розповсюдження інфекції на інші нігті. Мікозан діє з першого нанесення. Він безбарвний і висихає протягом однієї хвилини.

Мікозан - склад і форма випуску препарату

Згідно інструкції Мікозан випускають у вигляді набору, в комплектацію якого входять одна туба сироватки для нігтів з пензликом-аплікатором і 10 одноразових пилочок. До складу сироватки входить 47,6% води, 40% фільтрату ферменту жита, 1,5% діметілізосорбіда, 10% пентиленгліколь і 0,9% гідроксиетилцелюлоза.

Мікозан набір: сироватка по 5 мл в туб.+пилоч. №10+шаблон

Мікозан: як приймати препарат

Мікозан від грибка нігтів застосовують зовнішньо, після того як віддаляється лак і / або очищаються нігті. Після цього необхідно акуратно зачистити уражений грибком ніготь пилкою з комплекту (один раз на тиждень) і на всю поверхню нанести сироватку Мікозан – двічі на день (вранці і ввечері) протягом трьох або чотирьох тижнів, поки ніготь не стане здорового біло-рожевого кольору. Після нанесення препарату нігтю необхідно дати висохнути протягом 1-2 хвилини.

Для кожного ураженого грибком нігтя необхідно використовувати окрему пилочку, якою можна користуватися лише один раз, інакше мається ймовірність поширення інфекції. Для попередження повторного появи грибка необхідно наносити Мікозан на здорові нігті щодня впродовж тижня .

Перед застосуванням препарату необхідна консультація у лікаря-дерматолога.

Рекомендації

Для прискорення процесу одужання, крім чіткого слідування інструкції з використання Мікозана, за відгуками, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

По-перше, необхідно тримати стопи в сухому стані, добре витирати вологу після або прийняття душу індивідуальним рушником; По-друге, потрібно по прямій лінії підстригати нігті і не видаляти кутикулу; По-третє, краще носити провітрювану взуття з натуральних матеріалів і бавовняні шкарпетки; По-четверте, при відвідуванні басейну, громадського душа, сауни, лазні і т. д. необхідно користуватися індивідуальними тапочками; По-п’яте, при проведенні манікюру або педикюру необхідне використання одноразових або індивідуальних інструментів.

Мікозан  - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказанням до застосування Мікозана є дитячий вік до 4 років і гіперчутливість до компонентів препарату.

За відгуками Мікозан може викликати роздратування навколишнього заражений ніготь шкіри.

Аналоги Мікозану

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся