Меверин - інструкція, застосування, аналоги препарату

Меверин фото упаковки

Застосування Меверину

Меверин - склад і форма випуску препарату

Меверин: як приймати препарат

Меверин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Меверину

Меверин відноситься до засобів, що застосовуються при функціональних шлунково-кишкових розладах. Це синтетичні антихолінергічні засоби, естерифіковані третинні аміни.

Меверин - міотропний спазмолітик з вибірковою дією на гладенькі м’язи травного тракту. У терапевтичних дозах препарат блокує натрієві канали мембран гладеньких м’язових клітин, запобігає входженню іонів натрію у клітину і спазму гладеньких м’язів внутрішніх органів. Усуває спазм, не впливаючи на нормальну перистальтику кишечнику. Меверин не діє на М-холінорецептори і не виявляє характерних для спазмолітичних засобів з М-холіноблокуючою дією побічних ефектів (відчуття сухості у роті, порушення зору, затримка сечовипускання), що дозволяє застосовувати його для пацієнтів із гіпертрофією передміхурової залози або глаукомою. Застосування препарату Меверин не супроводжується розвитком рефлекторної гіпотонії кишечнику.

Застосування Меверину

Дорослі та діти віком від 10 років:

  • симптоматичне лікування болю, спазмів, кишкових розладів і відчуття дискомфорту у кишечнику при синдромі подразненого кишечнику;
  • лікування шлунково-кишкових спазмів вторинного генезу, спричинених органічними захворюваннями.

Меверин - склад і форма випуску препарату

Меверин випускається у формі твердих желатинових капсул, білого кольору. Вміст капсул - гранули (пелети) білого або майже білого, або білого з кремуватим відтінком кольору, сферичної форми.

Склад.Діюча речовина: mebeverine.

1 капсула містить мебеверину гідрохлориду, пелети, що містять субстанцію, у перерахуванні на мебеверину гідрохлорид – 200 мг. Допоміжні речовини, що входять до складу пелет: цукроза, крохмаль кукурудзяний, повідон, етилцелюлоза, тальк, шелак. Оболонка капсули: титану діоксид (Е 171), желатин.

Меверин: як приймати препарат

Для перорального застосування. Капсули запивати достатньою кількістю води (не менше 100 мл). Капсули не розжовувати.

Дорослим та дітям віком від 10 років приймати по 1 капсулі 2 рази на добу (зранку та ввечері).

Тривалість застосування необмежена. Якщо одну або більше доз пропущено, пацієнту слід прийняти наступну дозу, як призначено. Пропущена(і) доза(и) не слід приймати додатково до регулярної дози.

Немає даних про специфічний ризик для осіб літнього віку, пацієнтів з порушенням функції нирок та/або печінки. Немає необхідності в корекції дози для вищезгаданих груп пацієнтів.

Діти. Не слід застосовувати мебеверину гідрохлорид дітям віком до 3 років у зв’язку з відсутністю клінічних даних для цієї вікової категорії. Також не слід застосовувати Меверин, капсули, дітям віком від 3 до 10 років через високий вміст діючої речовини.

Меверин - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Гіперчутливість до активної речовини або до будь-якого з неактивних компонентів препарату.

Не застосовувати препарат пацієнтам із порфірією.

У зв’язку із вмістом цукрози пацієнтам із рідкісною спадковою непереносимістю фруктози, глюкозо-галактозною мальабсорбцією або сахаразо-ізомальтазною недостатністю не рекомендується застосування препарату.

З обережністю застосовувати препарат хворим з вираженою печінковою та нирковою недостатністю, серцевими блокадами.

Побічні ефекти

Повідомлялося про наступні побічні реакції, які виникали спонтанно протягом постмаркетингового застосування. Частоту за наявними даними точно визначити неможливо.

Спостерігалися алергічні реакції, переважно з боку шкіри.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: кропив’янка, ангіоневротичний набряк, набряк обличчя і висипання.

З боку імунної системи: гіперчутливість (анафілактичні реакції).

Невідомо, чи екскретується мебеверин або його метаболіти в грудне молоко людини. Меверин не слід застосовувати в період годування груддю.

АналогиМеверину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся