Медоклав - інструкція, застосування, аналоги препарату

Медоклав фото упаковки

Застосування Медоклаву

Медоклав - склад і форма випуску препарату

Медоклав: як приймати препарат

Медоклав - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Медоклаву

Медоклав, діюча речовина якого амоксицилін, напівсинтетичний пеніцилін (бета-лактамний антибіотик), який інгібує один або кілька ферментів (часто іменованих пеніцилінзв’язуючими білками, ПЗБ) у процесі біосинтетичного метаболізму бактеріального пептидоглікану, що є невід’ємним структурним компонентом клітинної стінки бактерій. Інгібування синтезу пептидоглікану призводить до послаблення клітинної стінки, наслідком чого є лізис і загибель клітин.

Застосування Медоклаву

Лікування бактеріальних інфекцій, спричинених чутливими до Медоклаву мікроорганізмами, таких як:

  • тяжкі інфекції горла, носа та вуха (такі як мастоїдит, перитонзилярні інфекції, епіглотит і синусит із супутніми тяжкими системними ознаками і симптомами);
  • загострення хронічного бронхіту (після підтвердження діагнозу);
  • негоспітальна пневмонія;
  • цистит;
  • пієлонефрит;
  • інфекції шкіри та м’яких тканин, у т.ч. бактеріальний целюліт, укуси тварин, тяжкі дентоальвеолярні абсцеси з поширеним целюлітом;
  • інфекції кісток і суглобів, у т.ч. остеомієліт;
  • внутрішньочеревні інфекції;
  • інфекції статевих органів у жінок.

Медоклав - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: амоксицилін, клавуланова кислота;

1 флакон містить амоксициліну натрію еквівалентно амоксициліну 1 г та клавуланату калію еквівалентно клавулановій кислоті 0,2 г.

Лікарська форма. Порошок для розчину для ін’єкційабо інфузій.

Медоклав: як приймати препарат

Ці лікарські форми Медоклаву можна застосовувати у добовій дозі до 3000 мг амоксициліну та 600 мг клавуланової кислоти. За необхідності застосування вищої дози амоксициліну слід призначати іншу форму Медоклаву для уникнення надвисоких денних доз клавуланової кислоти.

Тривалість лікування необхідно визначати індивідуально. Деякі інфекції (наприклад, остеомієліт) потребують тривалішого лікування. Тривалість лікування не повинна перевищувати 14 діб без оцінки результатів застосування і клінічної картини.

Дозування для дорослих та дітей, маса тіла яких≥ .40 кг

Стандартна доза: 1000/200 мг кожні 8 годин.

Медоклав - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Підвищена чутливість до діючих речовин, пеніциліну та інших компонентів препарату.

Тяжка алергічна реакція негайного типу (наприклад, анафілаксія) на інший бета-лактамний антибіотик (наприклад, цефалоспорин, карбапенем або монобактам) в анамнезі.

Жовтяниця/порушення функції печінки в анамнезі, що було спричинено амоксициліном/клавулановою кислотою.

Побічні реакції.

Найчастіше повідомляли про такі побічні реакції на препарат, як діарея, нудота та блювання.

Інфекції та інвазії: часто - кандидоз шкіри та слизових оболонок, частота невідома – надмірне розмноження мікроорганізмів, нечутливих до препарату.

З боку системи крові та лімфатичної системи: рідко – оборотна лейкопенія (включаючи нейтропенію) та тромбоцитопенія, частота невідома – оборотний агранулоцитоз і гемолітична анемія. Збільшення часу кровотечі та протромбінового індексу.

З боку імунної системи:частота невідома – ангіоневротичний набряк, анафілаксія, синдром, подібний до сироваткової хвороби, алергічний васкуліт.

З боку нервової системи: нечасто – запаморочення, головний біль, частота невідома – судоми, асептичний менінгіт.

З боку судин: рідко – тромбофлебіт.

Аналоги Медоклаву

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся