Метилурацилова мазь – інструкція, застосування, аналоги препарату

Метилурацилова мазь фото упаковки

Застосування Метилурацилової мазі

Метилурацилова мазь: склад і форма випуску препарату

Метилурацилова мазь: як приймати препарат

Метилурацилова мазь: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Метилурацилової мазі

Метилурацилова мазь – це засіб, що прискорює регенерацію, загоєння ран, стимулює клітинні і гуморальні ланки імунітету, виявляє протизапальну дію.

Застосування Метилурацилової мазі

Метилурацилова мазь приймається при наступних показаннях:

  • Утруднені рани,
  • променеві і трофічні виразки (у тому числі у хворих з діабетична ангіопатія, у ослаблених хворих з істотним пригніченням імунітету),
  • опіки та інші пошкодження шкіри.

Лікарський засіб метилурацил надає фотозахисних дію у хворих фотодерматози.

Метилурацилова мазь: склад і форма випуску препарату

Випускається у вигляді мазі (однорідна мазь білого кольору).

Діючі речовини: methyluracil, myramistin; 1 г мазі містить метилурацилу-50 мг, мірамістину 5 мг.

Допоміжні речовини: пропіленгліколь, макрогол 400, полоксамер, спирт цетиловий, спирт стеариловый, вода очищена.

Метилурацилова мазь: як приймати препарат

Лікарський засіб метилурацил застосовувати місцево. Після стандартної обробки ран і опіків мазь наносити безпосередньо на уражену поверхню, після чого накласти стерильну марлеву пов'язку або наносити мазь на перев'язочний матеріал, а потім на рану.

Також можна застосовувати тампони, просочені лікарським засобом метилурацил, обережно заповнюючи порожнини гнійних ран після їх хірургічної обробки або марлеві турунди з маззю, вводячи їх у фистульни ходи.

Лікарський засіб метилурацил застосовувати 1 раз на 1-2 доби. Доза залежить від площі ранової поверхні і ступеня гнійної ексудації. Тривалість лікування обумовлена динамікою очищення і загоєння ран.

Лікування лікарським засобом метилурацил припинити, коли з'являються ранові грануляції і рани очищаються від ранового ексудату.

Діти. Через відсутність достатнього досвіду застосування не слід призначати препарат у педіатричній практиці.

Метилурацилова мазь: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до діючих речовин або до інших компонентів лікарського засобу метилурацил

гострі та хронічні форми лейкозу; лімфогранулематоз; злоякісні захворювання кісткового мозку.

Особливості застосування

Лікарський засіб метилурацил застосовувати з обережністю хворим з новоутвореннями, які проходять променеву і хіміотерапію.

Ефективність лікарського засобу метилурацил підвищується, якщо його наносити на ранову поверхню, попередньо промиту антисептичним розчином.

Наявність гнійно-некротичних мас у рані вимагає додаткової витрати мазі. При глибокій локалізації інфекції в м'яких тканинах можливо застосування лікарського засобу метилурацил разом з антибіотиками системної дії.

Пропіленгліколь може викликати роздратування шкіри. Цетиловий спирти, стеариловый можуть спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит).

Застосування у період вагітності або годування груддю. Через відсутність контрольованих досліджень з безпеки та ефективності застосування лікарський засіб не слід застосовувати в період вагітності та годування груддю.

Побічні ефекти

З боку імунної системи, шкіри та підшкірної клітковини: реакції гіперчутливості, у тому числі гіперемія, свербіж, відчуття легкого печіння, висип, кропив'янка, сухість шкіри, дерматит, мокнення і подразнення шкіри через вміст у складі лікарського засобу пропіленгліколю.

У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування лікарського засобу метилурацил та звернутися до лікаря.

Аналоги Метилурацилової мазі

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся