Мукосат - інструкція, застосування, аналоги препарату

Мукосат фото упаковки

Застосування Мукосату

Мукосат NEO розчин - склад і форма випуску препарату

Мукосат: як приймати препарат

Мукосат - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Мукосату

Мукосат NEO розчин - препарат гальмує процес дегенерації та стимулює регенерацію хрящової тканини, чинить хондропротективну, протизапальну, аналгезуючу дію. Замінює хондроїтину сульфат суглобного хряща, катаболізований патологічним процесом. Пригнічує активність ензимів, що спричиняють деградацію суглобного хряща: інгібує металопротеїнази, а саме - лейкоцитарну еластазу. Знижує активність гіалуронідази. Частково блокує викид вільних кисневих радикалів; сприяє блокуванню хемотаксису, антигенних детермінант. Стимулює продукування хондроцитами протеогліканів.

Застосування Мукосату

Дегенеративно-дистрофічні захворювання суглобів та хребта (первинний артроз, міжхребцевий остеохондроз, остеоартроз), остеопороз, пародонтопатії, переломи (для прискорення утворення кiсткової мозолі), а також з метою лікування наслідків операцій на суглобах.

Мукосат NEO розчин - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: хондроїтину сульфат; 1 ампула (2 мл) містить:хондроїтину сульфату у перерахуванні на 100 % речовину 200 мг;

Допомiжнi речовини: спирт бензиловий, вода для ін’єкцій.

Лікарська форма. Розчин для ін’єкцій.

Основні фізіко-хімічні властивості: прозора безбарвна або зі злегка жовтуватим відтінком рідина з запахом спирту бензилового.

Мукосат: як приймати препарат

Препарат вводити дорослим внутрішньом’язово по 1 мл через день. У разі гарної переносимості дозу збільшувати до 2 мл, починаючи з четвертої ін’єкції. Курс лікування – 25–35 ін’єкцій. Повторні курси – через 6 місяців.

Діти - досвід застосування препарату дітям відсутній.

Мукосат - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату, схильність до кровоточивості, тромбофлебіти, ниркова недостатність, недостатність функції печінки у стадії декомпенсації, вагітність, період годування груддю, дитячий вік.

З обережністю: при порушенні згортання крові; цукровому діабеті; у осіб з підвищеною масою тіла; у пацієнтів, що отримують дієту з низьким вмістом солі; при порушенні функції нирок; у жінок, що планують вагітність.

Побічні реакції:

  • При застосуванні препарату в осіб із підвищеною гіперчутливістю до препарату можливі порушення:
  • з боку імунної системи: алергічні реакції, анафілактичний шок, ангіоневротичний набряк;
  • з боку шкіри і підшкірної клітковини: шкірні висипання, відчуття свербежу, еритема, кропив’янка, дерматит, алопеція.
  • У місці ін’єкцій можливі почервоніння та свербіж.
  • З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, біль у животі, метеоризм, диспепсичні явища, діарея.
  • Інші: порушення з боку органів зору, кератопатія, запаморочення, периферичні набряки.

Аналоги Мукосату

Артифлекс Хондро, Артрида, Артрокс, Структум, Хондра-Сила, Хондросат, Хондрофлекс.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся