Новірин - інструкція, застосування, аналоги препарату

Новірин фото упаковки

Застосування Новірину

Новірин - склад і форма випуску препарата

Як приймати Новірин

Новірин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Новірину

Новірин (діюча речовина – інозин пранобекс) - чинить пряму противірусну та імуномодулюючу дію. Імуномодулюючий ефект зумовлений впливом на Т-лімфоцити та підвищенням фагоцитарної активності макрофагів. Стимулює також синтез інтерлейкіну-1, мікробіцидність, експресію мембранних рецепторів та здатність реагувати на лімфокіни та хемотаксичні фактори.

Застосування Новірину

Інфекційні захворювання вірусної етіології у пацієнтів із нормальним та зниженим імунним статусом: грип, парагрип, гострі респіраторні вірусні інфекції, бронхіт вірусної етіології, риновірусні та аденовірусні інфекції; епідемічний паротит, кір;

Захворювання, спричинені: вірусами простого герпесу HerpessimplexI або II типу (герпес губів, шкіри обличчя, слизової оболонки порожнини рота, шкіри рук, офтальмогерпес), підгострий склерозуючий паненцефаліт, генітальний герпес; вірусом Varicellazoster (вітряна віспа та оперізувальний лишай, у тому числі рецидивуючий у хворих з імунодефіцитом); вірусом Епштейна-Барра (інфекційний мононуклеоз); цитомегаловірусом; папіломавірусом людини; гострий та хронічний вірусний гепатит В;

Хронічні рецидивуючі інфекції дихальних шляхів і сечостатевої системи у пацієнтів з ослабленим імунітетом (хламідіоз та інші захворювання, спричинені внутрішньоклітинними збудниками).

Новірин - склад і форма випуску препарата

  • Упаковка - по 10 таблеток у блістері; по 2 блістери в пачці, та по 10 таблеток у блістері; по 4 блістери в пачці.
  • Склад - 1 таблетка містить інозину пранобексу 500 мг;
  • Допоміжні речовини - крохмаль картопляний, повідон, магнію стеарат.
  • Лікарська форма – таблетки.

Як приймати Новірин

Лікарський засіб приймати внутрішньо, краще після їди та через однакові проміжки часу; при необхідності таблетку можна розжувати, подрібнити та/або розчинити в невеликій кількості води безпосередньо перед застосуванням. Тривалість лікування визначає лікар індивідуально залежно від нозології, тяжкості перебігу і частоти рецидивів; у середньому тривалість лікування становить 5-14 днів, при необхідності після 7-10-денної перерви курс лікування повторити; лікування з перервами та підтримуючими дозами може тривати від 1 до 6 місяців.

Максимальна добова доза для дорослих – 8 таблеток (4 г), для дітей - з розрахунку 50 мг/кг маси тіла.

Новірин - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - підвищена чутливість до інозину пранобексу та до інших компонентів лікарського засобу; подагра, сечокам’яна хвороба, тяжка ниркова недостатність III ступеня, гіперурикемія.

Лікарський засіб, як правило, добре переноситься навіть при довготривалому застосуванні. Найчастішою побічною реакцією є короткочасне та незначне збільшення концентрації сечової кислоти в сироватці крові і в сечі (спричинене метаболізмом інозину), яке нормалізується через декілька днів після закінчення застосування лікарського засобу.

Окрім цього: підвищення рівня сечової кислоти у крові, головний біль, запаморочення, підвищена втомлюваність, нездужання, розлади сну, нудота, блювання, біль у надчеревній ділянці, діарея, запор, відсутність апетиту, свербіж, шкірні висипання, кропив’янка, знервованість, біль у суглобах, поліурія (збільшення об’єму сечі), болі в животі.

Аналоги Новірину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся