Омез ДСР - інструкція, застосування, аналоги препарату

Омез ДСР фото упаковки

Застосування Омез ДСР

Омез ДСР - склад і форма випуску препарату

Омез ДСР: як приймати препарат

Омез ДСР - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Омез ДСР

Комбінований лікарський засіб, дія якого зумовлена компонентами, що входять до його складу.

Омепразол належить до противиразкових засобів, які пригнічують базальну та стимульовану секрецію соляної кислоти в обкладкових клітинах шлунка внаслідок специфічної дії.

Омепразол не впливає на моторику шлунково-кишкового тракту. Домперидон блокує периферичні дофамінові рецептори, усуває інгібуючий вплив дофаміну на моторну функцію шлунково-кишкового тракту і підвищує евакуаторну і рухову активність шлунка. Чинить протиблювотну дію, заспокоює гикавку і усуває нудоту. Погано проникає через гематоенцефалічний бар’єр, практично не впливає на дофамінові рецептори головного мозку.

Застосування Омез ДСР

Функціональні диспепсії; уповільнена евакуація вмісту шлунка та гастропарез; гастроезофагеальна рефлюксна хвороба; виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.

Омез ДСР - склад і форма випуску препарату

Капсули з модифікованим вивільненням, тверді. 

Склад

діючі речовини: omeprazole, domperidone;

1 капсула містить омепразолу 20 мг (у вигляді кишковорозчинних пелет), домперидону 30 мг (у вигляді пелет пролонгованої дії);

допоміжні речовини кишковорозчинних пелет: маніт (Е 421), лактоза, моногідрат, натрію лаурилсульфат, натрію гідрофосфат безводний, цукроза, гіпромелоза, метакрилатний сополімер (тип С), тальк, натрію гідроксид, поліетиленгліколь 6000, титану діоксид (Е 171);

допоміжні речовини пелет пролонгованої дії: нонпарель (суміш цукроза/крохмаль), кремнію діоксид колоїдний безводний, гіпромелоза, тальк, етилцелюлоза, триацетин, заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172), титану діоксид (Е 171).

Омез ДСР: як приймати препарат

Капсули приймають внутрішньо цілими, не розламуючи і не розжовуючи. Рекомендована доза для дорослих та дітей старше 12 років — 1 капсула 1 раз на добу за 1 годину до їди. Курс лікування залежить від перебігу захворювання та встановлюється лікарем індивідуально, зазвичай становить 4–8 тижнів.

Омез ДСР - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату, кровотечі шлунково-кишкового тракту, механічна кишкова непрохідність, перфорація шлунка або кишечнику, пролактинома, період вагітності та годування груддю, дитячий вік до 12 років.

Побічні реакції:

  • діарея, запор, біль у животі, нудота, блювання, метеоризм, сухість у роті, стоматит, шлунково-кишковий кандидоз, зміна смакових відчуттів;
  • головний біль, запаморочення, парестезії, сонливість, безсоння; 
  • артралгія, міалгія, м'язова слабкість;
  • свербіж, висипання, фоточутливість, мультиформна еритема, алопеція, ангіоневротичний набряк, анафілактичний шок;
  • сухість у роті, відчуття спраги, біль у животі, діарея, відрижка, порушення смаку, нудота, печія, запор.

Аналоги Омез ДСР

  • Альтан
  • Елкоцин
  • Кропу пахучого плоди
  • Льону насіння

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся