Офлокаїн - інструкція, застосування, аналоги препарату

Офлокаїн мазь фото упаковки

Застосування Офлокаїну

Офлокаїн - склад і форма випуску препарату

Офлокаїн: як приймати препарат

Офлокаїн - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Офлокаїну

Антибіотики та хіміотерапевтичні препарати для застосування у дерматології. Офлокаїн є комбінацією протимікробного засобу групи фторхінолонів офлоксацину та місцевого анестетика - лідокаїну - на гідрофільній, гіперосмолярній і водорозчинній основі.

Застосування Офлокаїну

Ускладнені інфіковані рани у І фазі ранового процесу різної локалізації та походження: ампутаційні культі кінцівок, рани після хірургічної обробки гнійних вогнищ. Пролежні, трофічні виразки, післяопераційні ускладнені рани та фістули, абсцеси та флегмони щелепно-лицьової ділянки після їхньої хірургічної обробки.

Профілактика та лікування нагноєння опікових ран.

Гнійно-запальні захворювання шкіри, спричинені чутливою до офлоксацину бактеріальною мікрофлорою.

Офлокаїн - склад і форма випуску препарату

Форма випуску – мазь.

Склад. Діючі речовини: lidocaine hydrochloride, ofloxacin.

1 г мазі містить: офлоксацину 1 мг, лідокаїну гідрохлориду 30 мг.

Допоміжні речовини: пропіленгліколь, полоксамер, макрогол 400, макрогол 1500, макрогол 6000.

Офлокаїн: як приймати препарат

Офлокаїн застосовувати місцево.

Після звичайної хірургічної обробки ран і опіків мазь наносити безпосередньо на ранову поверхню, після чого накладати стерильну марлеву пов’язку. Можна спочатку нанести мазь на перев’язний матеріал, а потім накласти його на ранову поверхню.

Тампонами, просоченими маззю, заповнити порожнини гнійних ран після їхньої хірургічної обробки, а марлеві турунди з маззю вводити у фістульні ходи.

При лікуванні гнійних ран мазь застосовувати 1 раз на добу, при лікуванні опіків - щодня або 2-3 рази на тиждень залежно від інтенсивності гнійних виділень.

Кількість мазі, що використовується, визначається площею ранової поверхні (мазь повинна покривати всю уражену ділянку) і ступенем гнійної ексудації.

Тривалість лікування визначає лікар залежно від динаміки очищення рани від гнійного ексудату та термінів купірування запального процесу.

При лікуванні дерматологічних захворювань мазь тонким шаром наносити на уражені ділянки шкіри 1-2 рази на добу або на марлеву пов’язку з наступною аплікацією.

Діти. Лікарський засіб не застосовувати дітям.

Офлокаїн - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: Підвищена чутливість до офлоксацину або до інших похідних хінолону; підвищена чутливість до лідокаїну гідрохлориду або до іншої місцевої анестезії амідного типу (наприклад, бупівакаїн, етидокаїн, мепівакаїн та прилокаїн); підвищена чутливість до інших компонентів лікарського засобу.

Побічні ефекти. При застосуванні мазі можуть мати місце такі реакції: свербіж, відчуття печіння, висипання, гіперемія, мокнуття, алергічні реакції, включаючи дерматит, кропив’янку, набряк Квінке. Пропіленгліколь, що входить до складу лікарського засобу, може спричинити розвиток подразнення шкіри.

Аналоги Офлокаїну

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся