Рікотта – інструкція, застосування, аналоги

Рікотта фото упаковки

Застосування Рікотти

Рікотта – склад і форма випуску препарату

Рікотта – як приймати

Рікотта – протипоказання, побічні ефекти

Рікотта – це продукт, який застосовують при гострих і хронічних бронхопульмональних захворюваннях.

Застосування Рікотти

Легкий дієтичний кисломолочний продукт, який застосовують і як лікарський, і як профілактичний засіб.

Рікотта – склад і форма випуску препарату

Склад:

Легкий дієтичний кисломолочний продукт, який застосовують і як лікарський, і як профілактичний засіб. Зокрема, допомагає при формуванні нервової системи і скелета в першу чергу в підлітковому віці, але також необхідний і для життєдіяльності організму будь-якого віку. Рекомендований як джерело кальцію, калію, вітаміну групи А і В, меншою мірою - фосфору. Містить легкозасвоюваний білок, незамінні амінокислоти, метіонін і триптофан.

Завдяки гармонійному складу амінокислот, білків і насиченості легкозасвоюваним кальцієм рекомендований для літніх пацієнтів, які страждають на артрит або артрозом, остеопорозом, а також спортсменам, пацієнтам в процесі лікування і реабілітація після травм окремих частин кістяка. Регулярне споживання цього продукту нормалізує роботу серцево-судинної системи, сприяє очищенню судин від холестеринових бляшок, покращує роботу мозку.

Малосольні сорти рікотти рекомендуються пацієнтам, що страждають на артеріальну гіпертензію, хворобами шлунково-кишкового тракту, при дієтотерапії в зв'язку з підвищеною масою тіла.

Готується з сироватки, що залишилася після того, як з свіжонадоєне козячого, коров'ячого, овечого або буйволиного молока було отримано сир при використанні сичужного ферменту.

Рікотта – як приймати

Приймають щодня у вигляді закуски або як основне блюдо, додаткового компонента до страв.

Водночас добова доза не може перевищувати 250 грам в день

Рікотта – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Протипоказаний при гиполактазії, або інакше - непереносимості лактози (вуглеводу групи дисахаридів, який є в наявності в молоці, молочних і в кисломолочних продуктах), молочному білку. Є генетичною особливістю деяких популяцій, що населяють в основному американський континент (корінне населення США має 100-відсоткову непереносимість лактози, інші країни американського континенту - від 60 до 80%). У меншій мірі (до 80% непереносимості) гіперчутливістю до лактози мають жителі Африки, Південно-Східної Азії (до 98), Монголії (87%) і Китаю (93%).

 Побічні реакції.

При лактазній недостатності спостерігається надлишкова діяльність мікрофлори шлунково-кишкового тракту, затримка води в калових масах. Симптоми проявляються у вигляді метеоризму, болю в животі, діареї, блювоті.

Аналоги Рікотти: немає

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся