Сорбентогель - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сорбентогель фото упаковки

Застосування Сорбентогелю

Сорбентогель  - склад і форма випуску препарату

Сорбентогель: як приймати препарат

Сорбентогель - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Сорбентогелю

Сорбентогель – інертна кремнійорганічна сполука. При застосуванні проявляє сорбційну дію. Препарат ефективно адсорбує середньомолекулярні токсичні речовини екзо- та ендогенного походження, продукти незавершеного метаболізму, інкорпоровані радіонукліди та природним шляхом виводить їх з організму.

Застосування Сорбентогелю

Препарат застосовується у складі комплексної дезінтоксикаційної терапії при хронічній нирковій недостатності; при токсичному гепатиті, вірусних гепатитах А, В, цирозі печінки та холестазі різної етіології; при ентероколітах, колітах, діареї, гастритах зі зниженою кислотністю, при отруєнні алкоголем і наркотичними засобами; при алергічних і шкірних захворюваннях (діатези, нейродерміти); при опіковій інтоксикації; при гнійно-септичних та запальних процесах, які супроводжуються інтоксикацією; при токсикозах вагітних першої половини вагітності; у комплексній терапії дисбактеріозу кишечнику.

Сорбентогель  - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі орального гелю. Це однорідна маса від білого до майже білого кольору без запаху.

Діюча речовина: 1 г препарату містить гідрогелю метилкремнієвої кислоти - 0,7 г.

Допоміжна речовина - вода очищена.

Сорбентогель: як приймати препарат

Перед застосуванням проконсультуватися з лікарем.

Застосовувати внутрішньо 3 рази на добу за 1,5–2 години до або через 2 години після їжі або прийому медикаментів, запиваючи достатньою кількістю води.

Для дорослих та дітей віком від 14 років разова доза препарату становить 15 г (столова ложка), добова доза – 45 г.

Для дітей від народження до 5 років: разова доза препарату становить 5 г (чайна ложка), добова – 15 г; для дітей віком від 5 до 14 років: разова доза – 10 г (десертна ложка), добова доза – 30 г.

Курс лікування – від 7 до 14 діб.

При тяжких формах захворювань протягом перших трьох діб можна застосовувати подвійну разову дозу, а при хронічному перебігу хвороби (хронічна ниркова недостатність) можливе більш тривале (до 1 місяця) застосування препарату.

Препарат можна застосовувати дітям від народження. Дітям віком до 2 років перед застосуванням разову дозу препарату можна змішувати з невеликою кількістю води.

Сорбентогель - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування препарату - гостра кишкова непрохідність.

Побічні реакції. При прийомі препарату можливі диспепсичні явища. У перші дні прийому препарату можливий розвиток запору. Для його запобігання пацієнтам, схильним до запору, у перші два дні прийому препарату рекомендується очисна клізма на ніч або застосування проносних засобів (лактулоза, пікосульфат натрію).

Аналоги Сорбентогелю

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся