Спораксол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Спораксол фото упаковки

Застосування Спораксолу

Спораксол - склад і форма випуску препарату

Спораксол: як приймати препарат

Спораксол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Спораксолу

Протигрибкові препарати для системного застосування.

Застосування Спораксолу

  • Вульвовагінальний кандидоз;
  • висівкоподібний лишай;
  • дерматомікози, спричинені чутливими до ітраконазолу збудниками (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), наприклад дерматофітія стоп, паховий дерматомікоз, дерматофітія тулуба, дерматофітія кистей рук;
  • орофарингеальний кандидоз;
  • оніхомікози, спричинені дерматофітами та/або дріжджами;
  • гістоплазмоз;
  • системні мікози (у випадках, коли протигрибкова терапія першої лінії не може бути застосована, або у разі неефективності лікування іншими протигрибковими препаратами, що може бути зумовлено наявною патологією, нечутливістю патогену або токсичністю препарату):
  • аспергільоз та кандидоз;
  • криптококоз (у т.ч. криптококовий менінгіт): лікування імуноослаблених пацієнтів із криптококозом та усіх пацієнтів із криптококозом центральної нервової системи;
  • підтримувальна терапія у пацієнтів зі СНІДом з метою запобігання рецидиву наявної грибкової інфекції.

Ітраконазол також призначають для профілактики грибкової інфекції у пацієнтів із тривалою нейтропенією у випадках, коли стандартна терапія є недостатньою.

Спораксол - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - капсули.

Склад. Діюча речовина: ітраконазол. 1 капсула містить ітраконазолу 100 мг.

Допоміжні речовини: цукор сферичний (сахароза, крохмаль кукурудзяний, вода очищена), полоксамер 188, гіпромелоза 6 сР, полоксамер 188 мікронізований, капсула (індигокармін (Е 132), хіноліновий жовтий (E 104), титану діоксид (Е 171), вода очищена, желатин).

Спораксол: як приймати препарат

Застосовують внутрішньо. Для оптимальної абсорбції препарату необхідно застосовувати капсули Спораксол відразу після їди. Капсули слід ковтати цілими.

Вульвовагінальний кандидоз: 200 мг 2 рази на добу протягом 1 дня.

Висівкоподібний лишай: 200 мг 1 раз на добу протягом 7 днів.

Паховий дерматомікоз, дерматофітія тулуба: 100 мг 1 раз на добу протягом 15 днів, або 200 мг 1 раз на добу - 7 днів.

Дерматофітія стоп, дерматофітія кистей рук: 100 мг 1 раз на добу протягом 30 днів.

Орофарингеальні кандидози: 100 мг 1 раз на добу, 15 днів.

Слід збільшити дозу до 200 мг 1 раз на добу впродовж 15 днів пацієнтам із нейтропенією або СНІДом через порушення абсорбції препарату в цих пацієнтів.

Оніхомікози (ураження нігтьових пластинок на пальцях ніг як з ураженням нігтів на руках, так і без нього): 200 мг 1 раз на добу протягом 3 місяців.

Аспергільоз: 200 мг 1 раз на добу; збільшення дози до 200 мг 2 рази на добу у разі інвазивного або дисемінованого захворювання.

Кандидоз: 100-200 мг 1 раз на добу; Збільшення дози до 200 мг 2 рази на добу у разі інвазивного або дисемінованого захворювання

Криптококоз (без ознак менінгіту): 200 мг 1 раз на добу.

Криптококовий менінгіт: 200 мг 2 рази на добу (підтримувальна терапія).

Гістоплазмоз: від 200 мг 1 раз на добу до 200 мг 2 рази на добу.

Підтримувальне лікування пацієнтів зі СНІДом: 200 мг 1 раз на добу.

Профілактика у пацієнтів з нейтропенією: 200 мг 1 раз на добу

Оптимальні клінічні та мікологічні ефекти досягаються через 1-4 тижні після закінчення лікування інфекцій шкіри, вульвовагінальних та орофарингеальних кандидозів та через 6-9 місяців після завершення лікування інфекції нігтьових пластинок.

Спораксол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: Відома гіперчутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин препарату.

Протипоказане одночасне застосування ітраконазолу та субстратів CYP3A4.

Застосування пацієнтам зі шлуночковою дисфункцією, такою як застійна серцева недостатність, або застійною серцевою недостатністю в анамнезі, за винятком лікування інфекцій, що загрожують життю.

Не слід застосовувати препарат під час вагітності, за винятком лікування станів, що загрожують життю вагітної.

Жінкам репродуктивного віку, які приймають капсули ітраконазолу, слід застосовувати надійні засоби контрацепції протягом усього курсу лікування до настання першої менструації після його завершення.

Побічні ефекти. Найбільш частими побічними реакціями при лікуванні капсулами ітраконазолу під час клінічних досліджень та/або повідомленими спонтанно були головний біль, біль у животі та нудота. Найбільш серйозними побічними реакціями були тяжкі алергічні реакції, серцева недостатність/ застійна серцева недостатність/ набряк легенів, панкреатит, серйозна гепатотоксичність (включаючи деякі випадки летальної гострої печінкової недостатності) та тяжкі шкірні реакції.

АналогиСпораксолу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся