Симетикон - інструкція, застосування препарату аналоги

Симетикон фото упаковки

Застосування препарату

Симетикон - склад і форма випуску препарату

Симетикон: як приймати препарат

Симетикон - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Симетикона

Симетикон застосовується для симптоматичного лікування всіх типів надмірного утворення і накопичення газу в травному тракті.

Застосування препарату

Симптоматичне лікування всіх типів надмірного утворення і накопичення газу в травному тракті: аерофагія, метеоризм, у тому числі в післяопераційний період, при коліках у новонароджених.

Як допоміжний засіб для діагностичних дослідженнях черевної порожнини, таких як рентгенологічні дослідження, ультразвукова діагностика гастрофіброскоп.

Як піногасник при інтоксикаціях поверхнево-активними речовинами (пральними порошками або іншими миючими засобами).

Симетикон - склад і форма випуску препарату

Симетикон випускається в краплях і таблетках. Краплі по 30 мл у флаконі, закупореному пробкою-крапельницею та кришкою, в коробці. Таблетки № 7, № 7х2 у блістерах в коробці.

Склад симетикона в краплях і таблетках:

Краплі: діюча речовина: симетикон; 1 мл (27 крапель) препарату містить симетикона 40 мг. Допоміжні речовини: натрію бензоат (Е 211), бензойна кислота (Е 210), сахарин натрію, поліетиленгліколю стеарат, гліцерину моностеарат, ароматизатор «Банан», вода очищена.

Таблетки: діюча речовина: simeticone; 1 таблетка містить симетикона 125 мг. Допоміжні речовини: алюмінію гідроксид лактоза; целюлоза мікрокристалічна, кальцію фосфат; кислота стеаринова кремнію діоксид колоїдний безводний, кросповідон; повідон, суха суміш «Opadry II white», яка містить титану діоксид (Е 171), тальк, поліетиленгліколь (макрогол), спирт полівініловий; тартразин (Е 102).

Симетикон: як приймати препарат

Краплі: симптоматичне лікування надмірного утворення і накопичення газу в травному тракті.

  • Для дорослих: 25-50 крапель, можна застосовувати з невеликою кількістю рідини, після кожного прийому їжі та перед сном (3-5 разів на добу).
  • Для дітей 6-15 років: 15-20 крапель, можна застосовувати з невеликою кількістю рідини, після кожного прийому їжі та перед сном (3-5 разів на добу).
  • Для новонароджених і дітей до 6 років: 10-15 крапель 2-3 рази на добу під час або після їжі.

Таблетки: при метеоризмі дітям старше 12 років та дорослим призначають по 1 таблетці 3 рази на добу.

З метою підготовки до діагностичних досліджень призначають по 1 таблетці 3 рази на добу за день до дослідження і ще 1 таблетка - вранці в день його проведення. Таблетки Симетикон приймають під час або після їжі. Тривалість курсу лікування встановлюють індивідуально. При необхідності препарат можна приймати тривалий час.

Отруєння миючими засобами: доза залежить від тяжкості інтоксикації. Мінімальна рекомендована доза - 3 таблетки.

Симетикон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: непрохідність кишечнику, обструктивні захворювання травного тракту. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Оскільки Симетикон у краплях не всмоктується в травному тракті і виводиться з організму у незміненому стані, небажані ефекти препарату малоймовірні.

У осіб з індивідуальною гіперчутливістю можливі алергічні реакції, шкірні висипи, свербіж, гіперемія.

Аналоги Симетикона

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся