Сімбринза - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сімбринза фото упаковки

СІМБРИНЗА - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування СІМБРИНЗИ

СІМБРИНЗА - склад і форма випуску препарату

СІМБРИНЗА - як приймати препарат

СІМБРИНЗА - протипоказання, побічні ефекти

 Аналоги СІМБРИНЗИ

СІМБРИНЗА - інструкція, застосування, аналоги препарату

Засіб, що застосовуються в офтальмології. Антиглаукомні препарати та міотичні засоби. Містить два активні компоненти: бринзоламід та бримонідину тартрат. Ці два компоненти знижують внутрішньоочний тиск (ВОТ) у пацієнтів з відкритокутовою глаукомою (ВКГ) та підвищеним очним тиском (ПОТ) шляхом пригнічення продукування внутрішньоочної рідини, хоча механізм їх дії різний.

Застосування СІМБРИНЗИ

Зниження підвищеного внутрішньоочного тиску (ВОТ) у дорослих пацієнтів з відкритокутовою глаукомою або очною гіпертензією, у яких монотерапія не призвела до достатнього зниження внутрішньоочного тиску.

СІМБРИНЗА - склад і форма випуску препарату

Краплі очні. Діючі речовини: 1 мл суспензії містить бринзоламіду 10 мг та бримонідину тартрату 2 мг. Допоміжні речовини: бензалконію хлорид, пропіленгліколь, карбомер 974Р, кислота борна, маніт (E 421), натрію хлорид, тилоксапол, кислота хлористоводнева та/або натрію гідроксид (для регулювання рН), вода очищена.

СІМБРИНЗА - як приймати препарат

Спосіб застосування.  

  • Пацієнту слід рекомендувати добре збовтати флакон перед застосуванням.
  • Системна абсорбція знижується, якщо притиснути в ділянці носослізного отвору або закрити повіки на 2 хвилини. Це знижує системні побічні реакції та підвищує місцеву активність.
  • Щоб попередити забруднення кінчика крапельниці та вмісту флакона, необхідно дотримуватись обережності та не торкатися повік, прилеглих ділянок або інших поверхонь, кінчиком флакона-крапельниці.
  • Пацієнтам слід рекомендувати щільно закривати флакон після застосування крапель.
  • Препарат можна одночасно використовувати з іншими офтальмологічними лікарськими засобами місцевої дії для зниження внутрішньоочного тиску. Якщо місцево застосовується більше одного офтальмологічного засобу, інтервал між їх застосуванням повинен становити не менше 5 хвилин.
  • Якщо доза була пропущена, лікування необхідно продовжити, застосовуючи наступну дозу згідно зі схемою лікування. Доза не повинна перевищувати однієї краплі в уражене око (очі) двічі на добу.
  • Застосування дорослим, включаючи пацієнтів літнього віку. Рекомендована доза становить одну краплю препарату в уражене око (очі) 2 рази на добу.

СІМБРИНЗА - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до діючих речовин або до будь-якого з компонентів препарату.
  • Застосування інгібіторів моноаміноксидази (МАО).
  • Застосування антидепресантів, що впливають на норадренергічну передачу (наприклад, трициклічних антидепресантів та міансерину).
  • Порушення функцій нирок тяжкого ступеня.
  • Гіперхлоремічний ацидоз.
  • Новонароджені та немовлята віком до 2 років.

Порушення з боку серця. У деяких пацієнтів спостерігалося незначне зниження артеріального тиску після застосування препарату. Слід бути особливо обережними при одночасному застосуванні препарату з такими лікарськими засобами, як препарати для зниження артеріального тиску та/або серцеві глікозиди, а також при застосуванні пацієнтам з тяжкими або нестабільними та неконтрольованими захворюваннями серцево-судинної системи (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»). Препарат слід з обережністю призначати пацієнтам, які страждають на депресію, а також пацієнтам з церебральною або серцевою недостатністю, феноменом Рейно, ортостатичною гіпотензією або облітеруючим тромбангіїтом.

Порушення кислотно-лужного балансу. При пероральному застосуванні інгібіторів карбоангідрази повідомлялося про випадки порушення кислотно-лужного балансу. Препарат Сімбринза® містить бринзоламід, інгібітор карбоангідрази, який, незважаючи на місцеве застосування, всмоктується у системний кровотік. При місцевому застосуванні препарату можуть виникати побічні реакції, що є типовими при пероральному застосуванні інгібіторів карбоангідрази.

Оскільки є ризик виникнення метаболічного ацидозу, препарат слід застосовувати з обережністю пацієнтам із ризиком виникнення ураження нирок. Препарат протипоказаний для застосування пацієнтам з порушеннями функцій нирок тяжкого ступеня.

Концентрація та увага. Пероральне застосування інгібіторів карбоангідрази може порушувати здатність виконувати завдання, що вимагають розумової активності та/або фізичної координації, у пацієнтів літнього віку. Оскільки компоненти препарату всмоктуються в системний кровотік, такі реакції можливі і при місцевому застосуванні препарату (див. розділ «Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами»).

Очні краплі містять бензалконію хлорид, який може спричинити подразнення ока і, як відомо, знебарвлювати м'які контактні лінзи. Слід уникати контакту з м'якими контактними лінзами. Таким чином, перед застосуванням препарату, слід попередити пацієнтів по те, що необхідно знімати контактні лінзи перед застосуванням препарату і зачекати 15 хвилин після інстиляції, перш ніж знову одягти контактні лінзи.

Повідомлялося, що бензалконію хлорид може спричинити точкову кератопатію та/або токсичну виразкову кератопатію. Необхідно проводити ретельний моніторинг пацієнтів при частому або тривалому застосуванні крапель.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Вагітність. Дані щодо застосування препарату вагітним жінкам відсутні або їх кількість обмежена. При системному застосуванні було виявлено тератогенний вплив бринзоламіду на щурів, але у кролів подібного впливу не спостерігалося. Результати дослідження перорального застосування бримонідину у тварин не виявили прямого шкідливого впливу на репродуктивну функцію. Дослідження на тваринах продемонстрували, що бримонідин проникає крізь плаценту та потрапляє у кровообіг плода в обмеженій кількості. Тому препарат не рекомендується призначати у період вагітності та жінкам репродуктивного віку, які не застосовують контрацептивні засоби. Невідомо, чи виділяється препарат у грудне молоко при місцевому застосуванні. Наявні дані щодо фармакодинамічних властивостей та результати токсикологічних досліджень у тварин вказують на проникнення мінімальної кількості бринзоламіду у грудне молоко після перорального застосування. Бримонідин при пероральному застосуванні проникає у грудне молоко. Препарат не рекомендується застосовувати жінкам у період годування груддю.

Може впливати на здатність керувати транспортними засобами та працювати з іншими механізмами. Може викликати запаморочення, втомлюваність та/або сонливість, що може впливати на здатність керувати транспортними засобами та працювати з іншими механізмами. Тимчасове затуманення зору або інші розлади зору можуть негативно вплинути на здатність керувати транспортними засобами або працювати з механізмами. Якщо затуманення зору виникає під час закапування, пацієнт має зачекати, доки зір не відновиться, і лише потім керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами.

 Аналоги СІМБРИНЗИ

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся