Тафен Назаль - інструкція та застосування препарату

Тафен Назаль фото упаковки

Застосування препарату Тафен Назаль

Тафен Назаль - склад і форма випуску препарату

Тафен Назаль: як приймати препарат

Тафен Назаль - протипоказання, побічні ефекти

Тафен Назаль - глюкокортикостероїди (ГКС), що застосовуються для інтраназального введення, належать до лікарських засобів першого вибору при лікуванні алергічного риніту. Вони інгібують пізню та ранню фазу алергічної реакції, зменшують запалення у верхніх дихальних шляхах та прояви назальних симптомів при алергічному риніті. При лікуванні алергічного риніту вони так само ефективні, як і пероральні ГКС. Побічні ефекти при місцевому застосуванням ГКС виникають нечасто та здебільшого обмежуються слизовою оболонкою носа.

Застосування препарату Тафен Назаль

Профілактика та лікування сезонного та цілорічного алергічного риніту, неалергічних ринітів та назальних поліпів.

Тафен Назаль - склад і форма випуску препарату

  • Діюча речовина: будесонід;
  • 1 мл суспензіїмістить будесоніду 1 мг (1 доза містить будесоніду 50 мкг);
  • допоміжні речовини: метилпарагідроксибензоат (Е 218), пропілпарагідроксибензоат (Е 216), целюлоза мікрокристалічна, натрію карбоксиметилцелюлоза, полісорбат 80, емульсія симетикону, пропіленгліколь, сахароза, динатрію едетат, кислота хлористоводнева концентрована, вода очищена.
  • Лікарська форма. Спрей назальний, суспензія.

Тафен Назаль: як приймати препарат

Лікарський засіб Тафен Назаль призначений лише для назального застосування.

Дорослі та діти віком від 6 років.

Початкова доза становить 400 мкг будесоніду на добу: 2 дози по 50 мкг будесоніду(2 натискування) у кожну ніздрю 2 рази на добу.

Звичайна підтримуюча доза становить 200 мкг будесоніду на добу: 1 дозу по 50 мкг будесоніду у кожну ніздрю 2 рази на добу або 2 дози в кожну ніздрю 1 раз на добу, вранці. Підтримуюча доза має бути найнижчою ефективною дозою, що усуває симптоми риніту.

Максимальнаразова доза – 200мкг(по 100 мкг у кожну ніздрю), максимальна добова доза – 400 мкг.

Курс лікування – не більше 3 місяців.

Для досягнення оптимального терапевтичного ефекту необхідно регулярно та правильно застосовувати препарат.Ефект наступає після декількох днів лікування.

Якщо прийом дози був пропущений, препарат слід прийняти якомога швидше, але не менш як за 1 годину до прийому наступної дози.

При припиненні прийому препарату дозу знижувати поступово.

Тафен Назаль - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будесоніду або до будь-якого іншого інгредієнта препарату. Нелікована грибкова, бактеріальна або вірусна інфекція дихальної системи, активна форма туберкульозу легенів, субатрофічний риніт.

Побічні реакції.

З боку імунної системи: нечасті – реакції гіперчутливості, у тому числі кропив’янка, висипання, свербіж, дерматит, набряк Квінке; поодинокі – анафілактична реакція.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: поодинокі – утворення синців, гематоми.

З боку органів зору: поодинокі – порушення зору; невідомо – глаукома, катаракта (при тривалому лікуванні).

З боку нервової системи: поодинокі – дисфонія, втомлюваність, запаморочення.

Психічні порушення: поодинокі – неспокій, нервозність, депресія, зміни у поведінці (переважно у дітей); частота невідома – порушення сну, тривожний стан, психомоторна гіперактивність, агресія.

З боку травного тракту: часті – сухість у роті, сухість у горлі, нудота і втрата нюху.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся