Третиноїн - інструкція, застосування, аналоги

Третиноїн фото упаковки

Застосування Третиноїну

Третиноїн - склад і форма випуску препарату

Третиноїн: як приймати препарат

Третиноїн - протипоказання і побічні ефекти

Аналоги Третиноїну

Третиноїн - протипухлинний засіб.

Застосування Третиноїну

Показання

Гострий промієлоцитарний лейкоз (для індукції ремісії, у т. ч. у пацієнтів, рефрактерних до антрациклінової хіміотерапії або при протипоказаннях до неї).

Третиноїн - склад і форма випуску препарату

Склад

1 капсула містить 10 мг третиноїну.

Форма випуску. Капсули

Третиноїн: як приймати препарат

Спосіб застосування

Внутрішньо, дорослим і дітям добова доза - 45 мг/кв. м поверхні тіла в 2 прийоми; тривалість лікування - 30-90 днів до досягнення повної ремісії. Потім призначають стандартний курс хіміотерапії цитостатиками, щоб закріпити досягнуту ремісію.

Третиноїн - протипоказання і побічні ефекти

Протипоказання

Гіперчутливість (у т. ч. до парабенам), вагітність, період лактації, дитячий вік до 1 року (ефективність і безпека застосування не встановлені).

З обережністю. Печінкова недостатність, панкреатит, ХНН, хронічна інтоксикація (у т. ч. алкогольна інтоксикація), цукровий діабет, лейкоцитоз (кількість лейкоцитів - понад 5 тис/мкл), дитячий вік.

Побічні ефекти

З боку травної системи: в 10% випадків і частіше - зниження апетиту, метеоризм, запор або діарея, сухість у роті, нудота; в 3-9% випадків - виразка слизової оболонки шлунково-кишкового тракту (шлункова коліка, біль у шлунку, блювання, порушення травлення), гепатит, порушення функції печінки.

З боку ССС: в 10% випадків і частіше - порушення ритму серця, зниження або підвищення артеріального тиску, флебіт (біль і відчуття тяжкості в гомілках і ступнях); в 3-9% випадків - серцева недостатність, інфаркт міокарда.

З боку дихальної системи: у 10% випадків і частіше - кашель, чхання, біль у горлі, утруднення носового дихання, риніт; в 3-9% випадків - бронхіальна астма.

З боку нервової системи: у 10% випадків і частіше - запаморочення, підвищена стомлюваність, безсоння (утруднення при засипанні), депресія, тривожність, парестезії, тремор; в 3-9% випадків - сонливість, судоми, деменція, галюцинації, псевдопухлина головного мозку (частіше у дітей), інсульт, кома, порушення свідомості; менш часто - атаксія, порушення уваги.

З боку органів чуття: в 10% випадків і частіше - біль у вухах, відчуття закладеності у вухах, порушення зору; в 3-9% випадків - втрата слуху (аж до незворотного стану)

З боку опорно-рухового апарату: часто - міалгія; в 3-9% випадків - біль у низу живота і попереку; менш часто - слабкість в ногах. З боку сечовивідної системи: у 10% випадків і більше - порушення функції нирок (зниження сечовиділення, набряк обличчя, пальців рук і ніг, стоп, гомілок); в 3-9% випадків - утруднення і біль при сечовипусканні, гостра ниркова недостатність, тубулярний некроз нирок; менш часто - полакіурія.

З боку шкірних покривів: у 10% випадків і частіше - шкірний висип, гіперемія шкіри, шкірний свербіж, ксеродермія, хейліт, ексфоліативний дерматит; в 3-9% випадків - фіброзне запалення підшкірної клітковини. Алергічні реакції: набряк гортані.

З боку опорно-рухового апарату: міалгія, оссалгія, біль у грудній клітці та спині.

З боку органів кровотворення й системи гемостазу: кровоточивість, в/к крововиливи, порушення згортання крові (у т. ч. розвиток ДВЗ-синдрому).

Аналоги Третиноїну

Весаноїд

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся