Уролесан сироп - інструкція, застосування, аналоги препарату

Уролесан сироп фото упаковки

Застосування Уролесану

Уролесан сироп - склад і форма випуску препарату

Уролесан сироп: як приймати препарат

Уролесан сироп - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Уролесану

Комбінований препарат рослинного походження. Складові препарату зменшують запальні явища в сечовивідних шляхах та нирках, сприяють посиленому кровообігу нирок та печінки, мають діуретичну, антибактеріальну, жовчогінну дію, утворюють захисний колоїд у сечі та нормалізують тонус гладкої мускулатури верхніх сечовивідних шляхів та жовчного міхура.

Застосування Уролесану

Показання до застосування: гострі та хронічні інфекції сечовивідних шляхів та нирок (цистити та пієлонефрити); сечокам’яна хвороба та сечокислий діатез (профілактика утворення конкрементів після їх видалення); хронічні холецистити (в тому числі калькульозні), дискінезії жовчних шляхів, жовчокам’яна хвороба.

Уролесан сироп - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі сиропу. Це рідина світло-жовтого кольору з зеленуватим відтінком, зі специфічним запахом. Допускається опалесценція.

Діючі речовини: 100 мл сиропу містять ялиці олії – 0,419 г, м’яти перцевої олії – 0,105 г, моркви дикої плодів екстракту рідкого ExtractumfructumDaucisativifluidum (1:1) (екстрагент 96% етанол) – 1,204 г, хмелю шишок екстракту рідкого ExtractumfructumStrobililupulifluidum (1:1) (екстрагент 96% етанол) – 1,726 г, материнки трави екстракту рідкого ExtractumherbaeOriganifluidum (1:1) (екстрагент 96% етанол) – 1,195 г;

Допоміжні речовини: полісорбат-80; кислота лимонна, моногідрат; кислота сорбінова; сироп цукровий; динатрію едетат; вода очищена.

Уролесан сироп: як приймати препарат

Препарат приймати внутрішньо перед їжею.

Рекомендовані дози для дорослих: по 1 чайній ложці (5 мл) сиропу 3 рази на добу. При гострих станах (в т.ч. при нирковій та печінковій коліках) тривалість курсу терапії становить від 5 до 7 днів, при хронічних станах – від 7 днів до 1 місяця. При виникненні ниркової та печінкової кольок разову дозу можна одноразово підвищити до 2 чайних ложок (10 мл), після цього на наступний прийом повернутись до звичайної разової дози (5 мл).

Рекомендовані дози для дітей: 2-7 років – по 2-4 мл 3 рази на добу; 7-14 років – по 4-5 мл 3 рази на добу. Дозування проводиться за допомогою шприца-дозатора.

Діти. Препарат не застосовувати дітям до 2 років.

Уролесан сироп - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування:

  • підвищена чутливість до компонентів препарату;
  • гастрити, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки;
  • діти з судомами в анамнезі (фібрильними або ні).

Не застосовувати препарат у випадку, коли діаметр конкрементів перевищує 3 мм.

Побічні реакції на Уролесан

  • З боку травного тракту: диспепсичні явища (включаючи нудоту, блювання);
  • З боку імунної системи: алергічні реакції, включаючи відчуття свербежу, почервоніння обличчя, шкірні висипання, кропив’янка, ангіоневротичний набряк (відчуття печіння в роті, затруднення дихання, набряк обличчя, язика), анафілактичний шок;
  • З боку центральної та периферичної нервової системи: запаморочення, загальна слабкість, головний біль, атаксія, м’язовий тремор;
  • З боку серцево-судинної системи: артеріальна гіпотензія, гіпертензія, брадикардія.

Аналоги Уролесану

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся