ВАРІЛРИКС - інструкція, застосування, аналоги препарату

ВАРІЛРИКС фото упаковки

Застосування ВАРІЛРИКСУ 

ВАРІЛРИКС - склад і форма випуску препарату

ВАРІЛРИКС - як приймати препарат

ВАРІЛРИКС - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ВАРІЛРИКСУ

Вакцина для профілактики вітряної віспи. Викликає послаблену клінічно безсимптомну форму вітряної віспи. Наявність антитіл є показником захисту.

Застосування ВАРІЛРИКСУ 

Показаний для імунізації проти вітряної віспи здорових осіб (починаючи з 9-місячного віку). 

ВАРІЛРИКС - склад і форма випуску препарату

Ліофілізат для розчину для ін’єкцій та розчинник. Доза вакцини 0,5 мл (після розчинення) містить: діючі речовини: не менш, ніж 103.3 бляшкоутворюючих одиниць (БУО, PFU) атенуйованого вірусу вітряної віспи. Допоміжні речовини: лактоза безводна, сорбітол, манітол, альбумін людини, амінокислоти. Розчинником є вода для ін’єкцій. Неоміцину сульфат присутній у залишковій кількості з виробничого процесу.

ВАРІЛРИКС - як приймати препарат

0,5 мл відновленої вакцини становить одну імунізуючу дозу. Призначена тільки для підшкірного введення. Пріоритетне місце для ін’єкції – верхня ділянка плеча (зона дельтоподібного м’яза). 

Діти віком від 9 місяців до 12 років (включно)

Для досягнення оптимального рівня захисту проти вітряної віспи слід застосовувати      2 дози вакцини. Бажано застосувати другу дозу принаймі через 6 тижнів після першої, але ні за яких обставин не раніше, ніж через 4 тижні після першої дози.

Підлітки та дорослі віком від 13 років та старші

2 дози з інтервалом між ними принаймі у 6 тижнів і ні за яких обставин не раніше, ніж через 4 тижні після першої дози.

Перед ін’єкцією розчинник та відновлена вакцина повинні бути візуально перевірені на предмет наявності  будь-яких сторонніх домішок і/або відхилення фізичних показників. У випадку виявлення вказаних відхилень розчинник або відновлену вакцину не застосовують.

Відновлення вакцини за допомогою розчинника в ампулах:

Вакцину слід відновлювати шляхом додавання до флакону з ліофілізатом вмісту ампули з розчинником, що постачається в комплекті з вакциною. Після додавання розчинника до порошку суміш необхідно належним чином струсити, поки порошок повністю розчиниться.

Вакцина повинна бути введена одразу ж після розчинення.

Для введення вакцини слід використати нову голку.

Ввести увесь вміст флакону.

Інструкції щодо відновлення вакцини за допомогою розчинника у попередньо наповненому шприці

Слід відновлювати шляхом додавання до флакону з ліофілізатом вмісту попередньо наповненого шприца з розчинником, що постачається в комплекті з вакциною та двома голками.

Приєднати голку до шприца.

1. Тримаючи циліндр шприца в одній руці  (уникати тримання за поршень) відкрутити кришечку шприца, повертаючи її проти годинникової стрілки.

2. Приєднати голку до шприца, повертаючи її за годинниковою стрілкою, доки голка не буде повністю зафіксована.

3. Зняти захисний ковпачок з голки, який інколи може зніматись із зусиллям.

Додати розчинник до ліофілізату. Після додавання розчинника до порошку суміш необхідно належним чином струсити, поки порошок повністю розчиниться.

Вакцина повинна бути введена одразу ж після розчинення. 

Для введення вакцини слід використати нову голку.

Ввести увесь вміст флакону.

ВАРІЛРИКС - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказаний особам з важким гуморальним або клітинним імунодефіцитом, наприклад:

  • пацієнти з первинним або набутим імунодефіцитом з загальною кількістю лімфоцитів менше 1200 на 1 мм3
  • пацієнти  з іншими ознаками дефіциту клітинного імунітету (наприклад, пацієнти  хворі на лейкемію, лімфому, патологічні порушення крові, з клінічними проявами ВІЛ-інфекції);
  • пацієнти, що отримують  імуносупресивні препарати, включаючи високі дози кортикостероїдів;
  • пацієнти з важким комбінованим імунодефіцитом, агаммаглобулінемією і СНІД або симптоматичною ВІЛ-інфекцією або відповідним до віку дитини до 12 місяців відсотком CD4 + T-лімфоцитів: CD4 + <25%; діти віком від 12-35 місяців: CD4 + <20%; діти віком від 36-59 місяців: CD4 + <15%.

Протипоказаний особам з відомою гіперчутливістю до неоміцину або до будь-якого іншого компоненту вакцини. Наявність в анамнезі контактного дерматиту при дії неоміцину не є протипоказанням.

Протипоказаний пацієнтам, у яких були виявлені ознаки гіперчутливості після попереднього введення вакцини проти вітряної віспи.

Протипоказаний для застосування вагітним та годуючим груддю жінкам. Слід уникати настання вагітності не менше ніж один місяць після вакцинації.

Препарат не можна вводити внутрішньовенно або внутрішньошкірно.

Аналоги ВАРІЛРИКСУ

  • Церварикс
  • Приорікс
  • Хаврікс
  • Твінрікс

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся