Під час дослідження було виявлено, що вода каламутна, має жовтуватий колір / фото УНІАН

У Держспоживслужбі прийшли до висновку, що найбільш вірогідним джерелом кишкової інфекції, від якої в лікарні потрапили 38 учнів школи №62 в Дніпрі, стала вода.

Про це розповіла начальник відділу санепіднагляду і організації розслідування спалахів ГУ Держспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович, передає "Дніпроград".

За словами Полюхович, експертами було проведено різноманітні дослідження в школі та огляд усіх можливих джерел захворювання дітей. Як наслідок, виявилося, що система водопостачання всередині школи має сприятливі умови для спалаху інфекцій. Зокрема, тепла вода постійно змішується з холодною проточною і часто застоюється в мережі.

Читайте такожНа Волині отруїлися діти й вагітна жінка - дворічний хлопчик помер

"Під час дослідження нами було виявлено, що вода  каламутна, має жовтуватий колір та підвищений вміст бактеріологічних речовин. Це все дає нам можливість припускати, що саме через воду сталося розповсюдження інфекції", - зазначила вона.

Що стосується харчоблоку, то дослідники і там виявили порушення, які також могли призвести до подібних наслідків. До того ж, у їдальні використовували ту ж воду, що і в іншій частині школи, тому все це, за словами представника Держспоживслужби, і призвело до захворювання учнів.

Загалом, за увесь період до лікарні звернулося 38 дітей. Школа №62 наразі зачинена на профілактичний карантин, під час якого мають усунути недоліки.