Врятувати хворого не вдалося / фото УНІАН

Цьогоріч на Львівщині зафіксовано два випадки лептоспірозу, один з них – летальний. Помер 54-річний львів’янин, в якого діагностували важку форму лептоспірозу.

Чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні 9 січня у тяжкому стані, повідомили у прес-службі Львівського обласного лабораторного центру МОЗ.

Читайте такожЛептоспіроз на Львівщині: одразу троє чоловіків потрапили до інфекційної лікарні (відео)

Лабораторні дослідження підтвердили це захворювання. Джерелом інфекції ймовірно були щурі. Лікарі боролися за його життя, але врятувати чоловіка не вдалося, й 11 січня він помер.

Під час проведення епідрозслідування випадку захворювання, встановлено, що у підвалі будинку, де вони проживали, було багато щурів. Хворий напередодні прибирав у підвалі, контактував з предметами, які, очевидно, були забруднені екскрементами гризунів. Найімовірніше через пошкодження шкіри на руках лептоспіри (збудники хвороби) потрапили в кров. 

Нездужання почалося ще 3 січня. Симптоми були такі, як при гострих респіраторних інфекціях: підвищення температури тіла, слабкість, ломота в тілі. Чоловік викликав бригаду швидкої медичної допомоги і 9 січня був госпіталізований в стаціонар, де йому встановили діагноз  "лептоспіроз".

Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання людей і тварин, спричиняється збудником лептоспірою, характеризується ураженням печінки, нирок, м`язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою.