У США дозволили продаж IQOS / фото iqos

Американська влада підтвердила, що IQOS виділяє менше шкідливих речовин, порівняно з сигаретами, і дозволила його продаж у США.

Читайте такожIQOS на 90% менш токсичний порівняно із звичайною сигаретою - вчені

Як повідомляє CNBC 30 квітня 2019 року FDA (Food & Drug Administration) дозволило продаж систем нагрівання тютюну IQOS на території США і констатувало, що IQOS виділяє значно менше шкідливих речовин у порівнянні зі звичайними сигаретами.

Відео дня

На відміну від сигарет, де є процес горіння, IQOS нагріває тютюн. Це перша електрична система нагрівання тютюну, яка дозволена для продажу в США.

Коментуючи оголошення FDA, Андре Каланцопулус, СЕО Philip Morris International, повідомив: «Рішення FDA дозволити продаж IQOS в США є важливим кроком вперед для приблизно 40 мільйонів американських чоловіків і жінок, які курять. Деякі кинуть курити, а багато хто – ні. Саме для них IQOS запропонує бездимну альтернативу замість продовження курити цигарки. Всього лише за 2 роки 7,3 млн людей в усьому світі кинули курити цигарки і повністю переключилися на IQOS. Сьогоднішнє рішення FDA робить доступною таку можливість і для американських повнолітніх курців».

Тепер Philip Morris International уповноважений продавати гаджет IQOS, хітстіки Marlboro Heatsticks, Marlboro Smooth Menthol Heatsticks and Marlboro Fresh Menthol Heatsticks. Оскільки PMI здійснює діяльність на всіх ринках, крім США, в Штатах продавати продукт буде корпорація Altria.

Як зазначає CNBC, рішення FDA свідчить про перемогу Philip Morris International в заявах про знижену кількість токсинів в аерозолі IQOS. Ця технологія є ключовою у досягненні компанією «бездимного майбутнього» як заміни куріння сигарет.

Ціни на акції PMI в той же день злетіли на 2%.

Торік продукти зі зниженим ризиком принесли компанії PMI більше $4,1 млрд, або близько 14% від валового доходу. Компанія планує збільшити цю цифру в діапазоні від 38 до 42% до 2025 року.

Починаючи з моменту запуску IQOS в Японії та Італії у 2014 році, Philip Morris розширила свою присутність до 40 країн по всьому світу.

FDA (Food & Drug Administration) – це Адміністрація з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів, агентство Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США. Є однією з найвпливовіших у світі організацій з контролю за якістю харчових продуктів, лікарських препаратів, тютюнових виробів і т. д.