Круїзний лайнер Diamond Princess / REUTERS

Ще у двох українців, які перебували на круїзному лайнері Diamond Princess, виявлено інфікування новим коронавірусом, їхній стан після госпіталізації задовільний.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"25 лютого 2020 року отримано повідомлення про інфікування коронавірусом ще двох громадян України, які перебувають на борту круїзного лайнера Diamond Princess. Таким чином, станом на 27 лютого 2020 року, 4 громадянина України, в яких діагностовано наявність вірусу COVID-19, госпіталізовано до медичних закладів міста Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний", - повідомив Погорельцев.

Відео дня

Він додав, що консул підтримує зв'язок з госпіталізованими українцями.

За словами Погорельцева, інші громадяни України - члени екіпажу продовжують перебувати на борту лайнера Diamond Princess.

Читайте такожКількість жертв коронавірусу перевищила 2800, інфікованих понад 82 тисячі (фото)

"З метою прийняття рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера місцевими медиками проведено необхідні тести, результати яких наразі ще не відомі. Наші співвітчизники, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані до місцевих медзакладів, негативні – продовжать карантин", - повідомив Погорельцев.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого по наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію COVID-2019, лайнер Diamond Princess стояв на двотижневому карантині. Лікарі обстежили пасажирів і членів екіпажу.

На борту судна перебували 3 тис. 700 осіб із 56 країн світу, зокрема й 25 громадян України (всі - члени екіпажу).

9 лютого стало відомо, що на судні виявлено одного інфікованого коронавірусом українця, наступного дня стало відомо про ще одного інфікованого українця. Обидва одужали.

З 19 лютого пасажири почали залишати лайнер після двотижневого карантину.

Загалом з початку карантину внаслідок інфікування COVID-2019 померли 4 пасажири лайнера.

25 лютого в МЗС України повідомили, що переважна більшість громадян України, які працюють у складі екіпажу на круїзному лайнері Diamond Princess, не бажають повертатися на батьківщину.