Ілюстрація / REUTERS

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тисяч людей.

Недуга забрала 10 046 життів. А от побороли хворобу понад 88,4 тисяч пацієнтів, повідомляє ТСН з посиланням на Worldometer. 

Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там захворювання підтвердили у понад 80,9 тисяч людей. Також в країні зафіксували 3 248 летальних випадків. 

Читайте такожВ Італії число жертв коронавірусу перевищило кількість померлих у Китаї (відео)

Втім, в останні кілька тижнів, інфекція в КНР все ж пішла на спад. Вже вдруге в країні не підтвердили жодного локального випадку коронавірусної інфекції. 

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинуло вже 3 405 людей, а загалом інфекцію підхопила 41 тисяча осіб.

Другим після Італії за кількістю хворих є Іран: понад 18,4 тисяч інфікованих та 1 284 загиблих. Також значний показник захворювання фіксують в Іспанії (18 тисяч інфікованих та 831 загиблий), Німеччині (15 тисяч інфікованих та 44 загиблих) та США (14 тисяч інфікованих та 217 загиблих).

У Франції зафіксували різкий стрибок летальних випадків. Зараз в країні нараховують майже 11 тисяч хворих та 372 загиблих. Наступною за кількістю випадків Covid-19 є Південна Корея, де інфекцію підхопили 8,6 тисяч людей, 94 з яких загинули. Нагадаємо, там, як і в Китаї, інфекція йде на спад.

В Україні тим часом кількість хворих на коронавірус зросла до 26, з них троє пацієнтів загинули. 

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.

Інфографіка УНИАН