Коронавірус виявили у ванній кімнаті квартири, де ніхто не живе / REUTERS

Китайські дослідники заявили, що коронавірус може передаватись через каналізаційні труби.

Причиною дослідження слугувало виявлення збудника коронавірусу у ванній кімнаті квартири, де ніхто не живе, пише УП із посиланням на Bloomberg.

Ще в лютому вчені висували версію про передачу COVID-19 через труби. Після проведення досліджень ця теорія підтвердилась.

Відео дня

Читайте такожКиївську воду перевірили на наявність коронавірусу: з'явилися результати дослідження

Ванна кімната із коронавірусом знаходилась над квартирою, де проживали хворі на COVID-19. Вчені провели експеримент, щоб побачити чи може вірус поширюватись в повітрі через крихітні частинки по трубах, які створюються від сили змиву води в туалеті. В результаті, такі аерозольні частинки виявили на 10 і 12 поверсі будинку, де раніше підтвердили випадки зараження.

Видання нагадує, що ще 17 років тому причиною спалаху атипової пневмонії також стали водопровідні труби. Тоді захворіли 329 мешканців будинку та померли 42 людини.

Коронавірус в Україні та світі: останні новини

  • 30 серпня число хворих COVID-19 в різних країнах перевищило 25 мільйонів, померли приблизно 843 тисячі пацієнтів. На цьому тлі уряди по всьому світу продовжують вводити повторні карантинні заходи, побоюючись подальшого зростання.
  • Станом на ранок 30 серпня в Україні зареєстрували ще 2 096 нових випадків інфікування коронавірусом.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я зазначають, що коронавірус у воді не живе та легко піддається окисленню, а дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси.
  • ВООЗ зазначає, що "на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус COVID-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них".