Ілюстрація REUTERS

Ситуація з поширенням смертельного коронавірусу у світі погіршується.

Про це заявив у понеділок на брифінгу в Женеві генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус, передає Reuters.

"ВООЗ отримала повідомлення про майже 7 мільйонів випадків (зараження коронавірусом – ред.) у світі та про майже 400 тисяч померлих", - сказав він.

Відео дня

Директор організації підтвердив поліпшення ситуації в Європі. Однак при цьому, за його словами, в глобальному масштабі спостерігається погіршення показників поширення коронавірусу.

Читайте такожКоронавірус швидко заражає всі поверхні - вчені

"Хоча ситуація в Європі поліпшується, в глобальному масштабі вона погіршується", - констатував глава ВООЗ.

У зв'язку з цим він закликав усі країни «не знімати ногу з педалі газу» у боротьбі з пандемією.

Також він повідомив, що за даними ВООЗ, у світі зафіксовано вже близько семи мільйонів випадків захворювання коронавірусом.

Крім того, Гебрейесус поінформував, що ВООЗ скликає 9 червня онлайн-нараду з питання відстеження контактів заражених людей зі здоровими.

"Починаючи із завтрашнього дня, ВООЗ скликає онлайн-консультації з відстеження контактів по захворюванню COVID-19, щоб поділитися технічним та операційним досвідом, включаючи інновації в цифровій технології", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 8 червня, у світі кількість випадків зараження новим різновидом коронавірусу COVID-19 перевищила 7 млн осіб.

У той же час 402 852 інфікованих померли від ускладнень захворювання, тоді як 3 142 440 пацієнтів вилікувалися.