Володимир Путін / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії зареєстрували першу вакцину проти коронавірусу.

"Наскільки мені відомо, сьогодні вранці вперше у світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції", - сказав він.

Голова Кремля розраховує на її масовий випуск вже найближчим часом, передає ТАСС.

Відео дня

Також Путін заявив, що його донька вже зробила щеплення новою російською вакциною.

Читайте такожРосія оголосила про готовність вакцини проти коронавірусу

"Я знаю, що вона працює досить ефективно, формує імунітет стійкий і, повторюю, пройшла всі необхідні перевірки", - запевняє Путін.

Президент розповів, що після першого щеплення у його доньки температура була 38 градусів, на наступний день - 37. Після другого уколу температура трохи піднялася, але все зійшло нанівець.

Котра саме із доньок Путіна "протестувала" вакцину, він не уточнив.

Масову вакцинацію проти COVID-19 МОЗ РФ запропонував почати з медичних працівників і вчителів. Путін зазначив, що вона повинна проводитися виключно добровільно.

Наголошується, що російська вакцина надійде в цивільний оборот 1 січня.

Міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко заявив, що випробування вакцини показали високу ефективність і безпеку препарату.

"У всіх добровольців виробилися високі титри антитіл до Covid-19. При цьому ні в кого з них не відзначено серйозних ускладнень імунізації", - сказав він.

Зазначається, що вакцина буде вироблятися Центром імені Гамалії і російською компанією "Біннофарм". За словами Мурашка, зараз триває відпрацювання технічних регламентів для масштабування виробництва на майданчиках низки російських виробництв.

Вакцина проти коронавірусу: що відомо на 11 серпня