Аніка визнала, що виграти премію і звання кращого молодого вченого - це честь / фото 3M Young Scientist Challenge

14-річна Аніка Чебролу з Техасу знайшла можливу ефективну терапію проти COVID-19.

Про це повідомляє CNN.

Своє відкриття юна вчена презентувала в рамках конкурсу молодих вчених 3M Young Scientist Challenge, призовий фонд якого - 25 тисяч доларів.

Дівчина використовувала метод in-silico (детальний комп'ютерний скринінг молекул) і виявила молекулу свинцю, яка може вибірково з'єднуватися з білком вірусу SARS-CoV-2. Згідно з її висновками, таке поєднання нейтралізує здатність вірусу проникати в організм людини.

Читайте такожРекорд: 12-річний американець зібрав вдома ядерний реактор (відео)

"Мої спроби знайти цього літа з'єднання свинцю для зв'язування з білком спайки вірусу SARS-CoV-2 можуть здатися краплею в море, але все одно варті всіх цих зусиль. Від подальшого розвитку цієї молекули буде залежати успіх моїх зусиль", - поділилася дівчина.

Аніка визнала, що виграти премію і звання кращого молодого вченого – це честь. Але вона вже збирається розпочати співпрацю з науковцями та дослідниками, які борються за "контроль захворюваності та смертності" в результаті пандемії.

Вакцина від коронавірусу: що відомо

  • За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.
  • Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ щодо рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби.
  • 16 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко інформував, що Україна планує отримати вакцину від коронавірусу компаній AstraZeneca або Novavax після їх реєстрації виробниками та перекваліфікації ВООЗ.