Поліція затримала власника маршрутки -учасниці смертельної ДТП на Житомирщині / фото УНІАН

Поліцейські затримали власника маршрутки, яка зіткнулася з вантажівкою на Житомирщині, внаслідок чого загинуло 10 людей.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області, у ході огляду місця аварії, опитування свідків та проведення експекртиз було встановлено низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу.

Читайте також"Дівчина ще метрів 10 переверталася по асфальту": очевидець розповів жахливі подробиці ДТП на Житомирщині

"Відтак у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу затримано власника транспортного засобу, 41-річного жителя Рівненської області. Тривають подальші слідчо-розушкові заходи", - йдеться у повідомленні поліції.

Також зазначається, що за фактом ДТП відкрито два кримінальних провадження: за ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) та ст. 287 (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня, близько 10.40 на автодорозі Київ – Чоп біля с. Глибочиці Житомирського району внаслідок зіткнення маршрутки сполученням «Київ – Рівне» та вантажівки загинули 10 людей, ще 9 госпіталізовані.