Правоохоронці розшукують чоловіка кавказької зовнішності з бородою / фото Інформатор

У центрі Києва чоловік ударом в голову вбив 26-річного місцевого жителя, ймовірно співробітника Управління державної охорони.

Про це у коментарі УНІАН повідомила речник Головного управління Нацполіції у Києві Оксана Блищик.

За її словами, до поліції 2 січня ввечері надійшло повідомлення про те, що на вулиці Саперне поле у Печерському районі столиці сталася бійка між двома чоловіками, внаслідок чого один з учасників знепритомнів. На місце негайно виїхали слідчо-оперативна група та лікарі. Медики констатували смерть 26-річного киянина.

«Свідки розповіли правоохоронцям, що трагедія розпочалася з дорожнього конфлікту. Чоловік, який вигулював двох собак, почав конфліктувати з водієм автомобіля щодо першочерговості проходу або проїзду на переході. Чоловіки почали на підвищених тонах з’ясовувати стосунки. Під час цього конфлікту чоловік, який вигулював собак, вдарив опонента рукою в голову. Той впав і помер», - сказала Блищик.

Вона зауважила, що причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. «На цей час ми розуміємо, що загиблий – киянин, 1992 року народження, є інформація, що він співробітник УДО, але ми змушені перевірити її офіційно», - зауважила Блищик.

У столичній поліції додали, що відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Встановлюються всі обставини події.

Своєю чергою джерела УНІАН в Управлінні держохорони підтвердили, що загиблий був чинним співробітником УДО.

У свою чергу "Київ Оперативний" оприлюднив прикмети зловмисника, які назвали очевидці.

"Спортивна статура, 185 см зросту, носить бороду, має неслов'янську зовнішність. Був одягнений у темну спортивну куртку, чорний капюшон, сині спортивні штани", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Пам'ять пам'ятаю уривки": підозрюваного у масовому вбивстві у Вінниці арештували (відео)

Також в мережі з'явилася інформація, що вбитого звали Василь Хмелюк, йому було 26 років. За даними порталу декларацій, він був родом із Кам'янця-Подільського, але жив у Києві. За фахом – військовий, працював в Управлінні державної охорони. Також відомо, що Василь Хмелюк був одружений, у нього є маленький син. У соцмережах чоловік був не надто активний, проте, судячи з інформації insagram-профілю його дружини Аліни Хмелюк, військовий вів спортивний спосіб життя і ростив однорічного сина. Чоловік брав участь у спортивних змаганнях з рукопашного бою і подорожував із дружиною.

У прес-службі ГУНП Києва дані про загиблого не повідомляють, однак зазначають, що вбитий — 1992 року народження. Також у поліції зазначили, що вбивцю продовжують розшукувати. Пізніше в прес-службі підтвердили, що невідомий з собаками вдарив чоловіка, від чого той впав і помер на місці. Слідчі почали кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.