Новий пішохідний міст у Києві тріснув за добу після відкриття / фото УНИАН

Сьогодні на щойно відкритому велосипедно-пішохідному мосту, що з'єднує Володимирську гірку і Арку дружби народів, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги.

Читайте такожЗ'явилися видовищні фото нового пішохідного мосту в Києві

Міський голова Києва Віталій Кличко відреагував на повідомлення щодо пошкоджень.

Відео дня

«Друзі! Відкрили пішохідний міст. Вчора і сьогодні там були тисячі людей. Все було гарно і добре. Сьогодні кілька годин тому раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, враховуючи його товщину і характеристики, трапитися цього не могло. Основна версія, яка розглядається, - акт вандалізму», - заявив Кличко на своїй сторінці в Facebook.

Також міський голова наголосив, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (мосту). 

«Розглядається версія того, що стріляли», - додав Кличко.

«Сказати, що я збентежено злий - це нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І будуть мати жорстку відповідь! Звернувся до правоохоронних органів терміново з‘ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося», - підкреслив міський голова Києва.

За повідомленням ресурсу dtp.kiev.ua, наразі міст для проходу громадян перекрито. Бійці Київської служби порятунку КМДА забезпечують безпеку на місці події, де працюють поліція і бійці КАРС.

Як раніше повідомляв dtp.kiev.ua у Facebook, з’явилась інформація, що нібито невідомі обстріляли новий пішохідно-велосипедний міст із скляними ділянками у центрі Києва.

"Кажуть, хулігани вночі знизу розстріляли з нарізної зброї... Нове скло на новому мосту. Все вкрилося тріщинами і павутинням, перевіряти міцність не рекомендуємо", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 25 травня, мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів і привітав киян із Днем Києва. За словами мера, активне будівництво мосту тривало 5 місяців. Над зведенням мосту працювали близько тисячі будівельників та фахівців, які виготовляли необхідні матеріали.

Міст має ламану форму, вигини. Довжина мостового переходу – майже 212 метрів, побудований із бетону та скла. Покриття – з гусасфальту. Вага металоконструкцій становить 460 тонн.

На міцність скло мер Києва випробував спільно із братом, легендою світового боксу, екс- чемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обоє кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження.

Мер запевнив, що 1 кв. метр такої скляної підлоги витримує навантаження у 1150 кг.