Постраждалі будуть готувати цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди / фото: RFL

Один з підозрюваних патрульних у вбивстві 5-річного хлопчика мав вогнепальну зброю, проте під час обшуку її не знайшли.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявив адвокат родини загиблого хлопчика Олександр Щербина після засідання суду з обрання запобіжних заходів підозрюваним патрульним Івану Приходьку та Володимиру Петровцю.

Він зазначив, що задоволений рішенням суду, який постановив взяти під варту на два місяці обох підозрюваних.

Відео дня

Читайте такожМасштабна ДТП на Київщині: через зіткнення маршрутки та легковика постраждали 26 осіб (фото, відео)

Адвокат підтвердив слова прокурора, що наразі слідчі не знайшли зброю, з якої вбили дитину, пошуки продовжуються.

Також він підтвердив слова прокурора про те, що огляд підозрюваних на стан алкогольного сп’яніння не проводився, про стан сп’яніння, який є обтяжливою обставиною, відомо лише з показів свідків. Щербина додав, що довести цю обставину документально вже неможливо.

Разом з тим адвокат повідомив, що потерпілі готуватимуть цивільний позов про відшкодування матеріальних і моральних збитків, однак не уточнив, яку суму вимагатимуть і до кого позиватимуться — до МВС чи до підозрюваних.

Крім того, Щербина повідомив про цікаву деталь: що нібито у момент вчинення злочину разом з двома підозрюваним перебувала неповнолітня особа — син одного з патрульних, власника будинку, в якому під час обшуку були знайдені набої.

“Один з підозрюваних мав при собі зброю - це була його зброя, і його дитина користувалася цією зброєю і здійснювала постріли”, - сказав адвокат.

Він зауважив, що під час обшуку було вилучено гільзи та патрони, а зброя не найдена.

“Проте з показів свідків вбачається, що дана зброя була, і з неї стріляли. Більше того, ця зброя під час проведення слідчих дій — обшуку - десь пропала. Хоча до цього вона перебувала на ганку будинку”, - сказав Щербина.

Також він додав, що про зникнення з ганку зброї відомо з показів свідків.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

У ДБР повідомили, що поліцейські оглянули місце події і за 70-150 м від нього виявили гільзи від патронів Флобера, стаканчик та банки.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застав.