Сьогодні суд заарештував шахрая за вимагання 10 тис. дол. у батьків 11-річної Дарини Лук'яненко, яка зникла в Іванівці Одеської області 13 червня.

Читайте такожВ Одеській області під час пошуку зниклої дівчинки виявили страшну знахідку (фото)

Про це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

Зокрема, за клопотанням Роздільнянської місцевої прокуратури Іванівський районний суд взяв під варту терміном на 60 діб жителя Миколаєва, який намагався обдурити батьків зниклої дівчинки. Також йому визначено заставу в майже 600 тис. грн, яку не внесено.

«Чоловік зателефонував і шахрайським способом намагався отримати від батьків 10 тис. дол. за інформацію про дочку, хоча сам не володів жодними даними», - повідомили в прес-службі.

Як повідомили в регіональному главку Нацполіції в Одеській області, вчора зловмисникові було повідомлено про підозру у замаху на шахрайство.

«У свої 24 роки ця людина неодноразово була судимою за вчинення тяжких злочинів. Сподіваємося, цьому факту, а також цинізму, з яким він ставиться до людського горя, суд дасть відповідну оцінку і винесе пропорційне його вчинків рішення», - заявили в главку.

Зараз правоохоронці проводять заходи щодо встановлення спільників фігуранта для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

За словами заступника глави Нацполіції України В'ячеслава Аброськіна, зараз пошуки дівчинки тривають силами підрозділів поліції і ДСНС - загалом понад 250 осіб.

«Територію селища відпрацьовують фахівці-кінологи зі службовими собаками, які навчені на пошук трупів. Прохання до місцевих жителів смт Іванівка - з розумінням реагувати на роботу поліції. Мета у нас спільна - знайти дитину, тому вибачте, якщо ставимо багато запитань...», - заявив Аброськін.

За його словами, поліцейським необхідно встановити і опитати всіх 3488 місцевих жителів, які 13 червня перебували на вулицях і в будинках селища.

Як повідомляв УНІАН, в Іванівському районі Одеської області проходить спецоперація з розшуку 11-річної Дарини Лук'яненко, яка зникла вдень 13 червня по дорозі на заняття танцями.

17 червня поліція затримала шахрая за вимагання 10 тис. дол. у батьків зниклої дівчинки.