Підозрюваним виявився місцевий 22-річний житель / фото: Autoмаяк Одеси

В Одеській області затримано підозрюваного у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Одеській області, чоловіка затримали пізно ввечері 19 червня.

«Ним виявився місцевий 22-річний житель, зараз його затримано у порядку ст. 209 КПК України», - сказали у відділі.

Відео дня

Читайте такожПісля тижня пошуків поліція знайшла тіло зниклої на Одещині 11-річної дівчинки

За словами волонтерів організації «Кращі люди Одеси», які всі ці дні цілодобово активно займалися пошуком дівчинки, будинок, де проживав підозрюваний, обшукували ще в перші дні пошукової операції, але «тоді чогось не доробили».

Тільки 19 червня, після того, як сусіди вказали, що «цей молодий чоловік і раніше задивлявся на дітей», будинок обшукали втретє. Спочатку біля паркану знайшли сандалі, що належали Лук'яненко, а потім і тіло дівчинки. Де перебувала дівчинка під час двох попередніх обшуків, поки неясно. Вбивця кинув тіло дитини у вигрібну яму дворового туалету.

На даний момент вже точно відомо, що знайдена у вигрібній ямі оголеною дівчинка - це Лук'яненко.

Як повідомив журналістам перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, затриманий, який підозрюється у вбивстві дитини, зізнався правоохоронцям у скоєнні ним злочину.

За словами Аброськіна, цей молодик ніде не працює і не вчиться, усі дні проводить за комп'ютером, іноді допомагає батькам, які працюють на ринку.

Під час допиту затриманий зізнався, що спочатку душив дівчинку в коридорі, потім роздягнув, але нібито нічого з нею не зробив. Згодом він кинув її тіло у вигрібну яму, а речі облив бензином і спалив.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Даша Лук'яненко зникла вдень 13 червня по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка.

З того дня дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази, а також авіація.

17 червня поліція затримала шахрая, який нібито за звільнення дівчинки вимагав у її батьків 10 тис. дол.