Тіло дівчинки злочинець скинув у вигрібну яму / Скріншот

Перед вбивством 11-річну Дарину Лук'яненко затриманий підозрюваний намагався зґвалтувати.

Про це під час брифінгу розповів глава поліції Одеській області Олег Бех, пише "Одеса медіа".

Читайте такожВбивство 11-річної дівчинки на Одещині було вчинено на сексуальному ґрунті – поліція (відео)

Відео дня

"Слідство встановило, що підозрюваний у той день побачив Дашу на ринку, пішов до себе додому, дочекався, коли вона буде йти повз, затягнув її до себе у двір, а потім в будинок. Він роздягнув дівчинку та спробував зґвалтувати, а коли вона почала чинити опір, став душити її. Потім він також завдав їй пошкоджень або ножем, або шилом, зв'язав скотчем ноги й прив'язав до них каміння, щоб тіло не могло спливти на поверхню, на голову дитині він одягнув кульок і теж замотав його скотчем, щоб вона не могла дихати, і скинув у вигрібну яму", - повідомив голова обласної поліції.

Вже сьогодні підозрюваному Тарасову буде оголошено про підозру, і прокуратура буде вимагати утримання під вартою без можливості внесення застави.

Підозрюваному у вбивстві дитини інкримінують чотири статті Кримінального кодексу: незаконне позбавлення волі, спроба зґвалтування малолітньої, вбивство малолітньої, поєднане зі спробою зґвалтування і наруга над тілом.

"Ми буде вимагати найвищої міри покарання - довічного ув'язнення", - заявив прокурор Одеської області Олег Жученко.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дар'я Лук'яненко зникла вдень 13 червня дорогою на заняття танцями у смт Іванівка.

З того дня дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, до спецоперації були задіяні водолази, а також авіація.

19 червня при відпрацюванні території в с. Іванівка поліцейські провели терміновий обшук в одному з домоволодінь селища. В результаті було виявлено тіло зниклої дівчинки. Згодом правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві місцевого жителя.