У Луцьку ліквідовано пожежу у військовому госпіталі / фото dsns.gov.ua

У Луцьку під час пожежі у гарнізонному військовому госпіталі згоріло 500 квадратних метрів перекриття даху, було евакуйовано більше 90 хворих і 11 працівників закладу.

Як повідомили УНІАН в управлінні ДСНС у Волинській області, повідомлення про пожежу у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, розташованому на вулиці Сенаторки Левчанівської, надійшло сьогодні, 20 вересня, о 02:25.

До місця виклику прибули рятувальники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста.

Читайте такожУ Житомирі загорівся тролейбус з пасажирами

«За зовнішніми ознаками встановлено, що пожежею охоплена покрівля лікарняного корпусу. Площа пожежі складала близько 500 квадратних метрів. Було оголошено 3-й номер виклику, за яким на місці події зосереджені 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки з усіх трьох підрозділів служби «101» обласного центру, також 6-ї ДПРЧ м. Ківерці та 3-ї ДПРЧ м. Рожище, оперативно-координаційний центр Управління ДСНС у Волинській області», - зазначили у повідомленні.

Загалом рятувальники евакуй овали 91 пацієнта госпіталю, з них 7 хворих - у важкому стані, та 11 працівників цього закладу. Наразі пацієнтів госпіталю розміщено у Луцькій міській клінічній лікарні. Постраждалих немає.

О 5-й годині ранку пожежу було ліквідовано. На місці події працює спеціальна комісія.

Як пишуть місцеві ЗМІ, до евакуації хворих приєдналися також таксисти, які безоплатно перевозили хворих до міської лікарні Луцька.

Довідка. Луцький гарнізонний військовий госпіталь розміщується у пам’ятці архітектури національного значення - монастирі ордену тринітаріїв, які були утверджені в Луцьку у 1717 році. Ймовірно, що монастир був збудований приблизно у 1729 році, а перед цим на тому місці стояв православний храм Святого Михайла (15 століття).

Рятувальники евакуювали понад 90 осіб, з яких 7 хворих у важкому стані і 11 працівників госпіталю / фото dsns.gov.ua