Суд передбачив можливість внесення застави / Фото УНІАН

Заводський районний суд Миколаєва сьогодні заарештував двох одеських поліцейських, яких підозрюють у тортурах затриманих.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, запобіжний захід патрульним, яким 7 жовтня було пред'явлено підозру в побитті двох осіб, обирали в Миколаєві у зв'язку з тим, що в цьому місті розміщується підрозділ Державного бюро розслідувань. Представники миколаївського відділення ДБР брали участь у викритті поліцейських.

Як зазначили у прокуратурі, заслухавши представників сторін, суд обрав запобіжний захід обом поліцейським у вигляді тримання під вартою.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі поліція затримала активістів, які протестували проти нападу Туреччини на Сирію

При цьому суд передбачив можливість внесення застави: для одного - 200,7 тис. грн, для другого - 401,4 тис. грн.

В Одесі ряд громадських активістів обурені арештом поліцейських. Зокрема, за словами відомого активіста Олексія Костржицького, один із затриманих - старший лейтенант - один із небагатьох, що залишилися в патрульній поліції з самого першого набору співробітників. «Він відомий мені не з чуток з грудня 2016 року... Він охоче займався безнадійними викликами - малолітні діти-жебраки. Тобто, тими «негрошовими» викликами, на які дуже неохоче їде патруль, якщо їде взагалі», - заявив активіст.

Він зазначив, що у цього офіцера поліції - 7-місячна дитина і матір, яка страждає на онкологічне захворювання.

За словами журналіста, активістки Юлії Химерик, потерпілий, який звинуватив поліцейських у побитті, провокував їх. Вона зазначає, що це випливає з відеозапису, який демонстрували в суді. «На відео потерпілий багаторазово повторює, що копам кришка, продовжуючи провокувати», - зазначила Химерик.

Читайте такожЧоловік, який на дорозі побив незнайому дівчину, не прийшов на засідання суду у Харкові (відео)

Сьогодні ввечері громадські активісти заявили, що розпочинають збір коштів для внесення застави за заарештованих патрульних.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня в Одесі двом патрульним поліцейським повідомили про підозру в тортурах стосовно затриманих. За даними правоохоронців, патрульні наприкінці травня били двох перехожих з метою визнання чужої вини.

У Нацполіції заявили, що в злочині викрито командира і поліцейського взводу, а до незаконних методів вони вдалися заради штучного підвищення показників роботи.

Поліція заявила, що розшукала одного з потерпілих.

Відомий у місті волонтер Тамерлан Баннура, який займається проблемами бездомних, заявив, що потерпілий, який звинуватив поліцейських в побитті, тривалий час третирував безхатченків, які перебувають в Одесі біля залізничного вокзалу. Він також був у розшуку за нанесення громадянам тяжких тілесних ушкоджень.