У центрі Києва прорвало тепломережу / фото facebook.com/dtp.kiev.ua

У центрі Києва на перетині вулиць Саксаганського та Шота Руставелі прорвало тепломережу.

Про це повідомляє Київ оперативний.

В результаті інциденту потоки гарячої води заливають проїжджу частину. У яму, що утворилася посеред проїжджої частини, втрапили два автомобілі.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, сталося пошкодження магістрального трубопроводу діаметром 700 мм.

Наразі територію пошкодження огороджено і спеціалісти КП «Київтеплоенерго» почали роботи з ліквідації аварії.

«У результаті в зону пошкодження потрапило два автомобілі. За попередніми даними, водії не постраждали. Авто евакуювали», - зазначають у КМДА.

Про терміни усунення пошкодження та постачання послуг міська влада повідомить додатково.

У зв'язку з проривом тепломережі було змінено маршрути тролейбусів 3, 9, 12, 14, 40, 40К і автобусів 69. Про це повідомив "Київпастранс" на сторінці в Facebook.

Наразі рух транспорту організовано так: тролейбуси №40 і №40А курсують до Залізничного масиву; тролейбуси №3 і №9 - до ж/д вокзалу "Південний"; тролейбуси №12 до ст. м "Либідська"; тролейбуси №14 - до ст. м "Палац Спорту"; автобуси №69 - до вул. Тарасівської.

Водночас патрульна поліція Києва повідомляє про тимчасове обмеження заїзду з вулиці Басейної на вулицю Еспланадну.

"Патрульні забезпечують безпеку дорожнього руху на вулиці Еспланадній. Заїзд на неї з вулиці Басейної тимчасово перекритий через аварію на тепломережі, який спричинив провал покриття проїжджої частини", - йдеться в повідомленні поліції.

фото facebook.com/dtp.kiev.ua

Зазначимо, що на цьому місці в листопаді минулого року вже був аналогічний інцидент.

Тоді комунальники в процесі ремонту виявили ще кілька пошкоджених ділянок трубопроводу і ліквідували їх. Роботи тривали кілька днів.