Щоб рятувальники могли ефективно продовжувати пошуки, необхідно зміцнити стіни / Думська

Одеська обласна державна адміністрація заявила про можливий обвал стін коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якому рятувальники продовжують шукати зниклих людей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ОДА з посиланням на голову обладміністрації Максима Куцого, зараз існує велика загроза обвалу стін.

«Щоб рятувальники могли ефективно продовжувати пошуки, необхідно зміцнити стіни», - процитувала прес-служба Куцого.

Відео дня

Як зазначається, зараз київські експерти і фахівці Одеської державної академії будівництва та архітектури працюють над створенням плану зміцнення будівлі.

Читайте такожУ Києві вандали обезголовили відомий пам’ятник

За планом, стіни зміцнять металевим каркасом, який утримає їх від обвалу.

«До розробки проекту залучили ректора зазначеного вузу Анатолія Коврова. Пропозиції комісії, експертів направлять до Києва. Щойно їх узгодять, будівельники почнуть зводити каркас. Металева конструкція дасть змогу рятувальникам і поліцейським безперешкодно працювати на території пожежі», - повідомили в ОДА.

Під завалами можуть знаходитися ще чотири людини. Всі відповідні служби працюють у цілодобовому режимі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становить 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розмущувалися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, увечері 5 грудня під завалами було знайдено загиблу викладачку Ганну Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, того ж дня увечері - ще двоє і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 вранці знайшли ще два тіла, стільки ж - у ніч на 9 грудня.

У результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії загоряння - аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

Вчора, 8 грудня, стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».