У Київській області СБУ викрила наркотрафік з Південної Америки / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила про викриття поштового каналу контрабанди психотропних речовин із однієї з країн Південної Америки.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, учасники міжнародного злочинного угруповання здійснювали контрабанду гуртових партій наркотиків транзитом через територію України до Росії.

Читайте такожНа Харківщині у подружжя вилучили майже тонну наркотичної суміші (фото)

Відео дня

У столиці правоохоронці затримали кількох громадян України та РФ, які відповідали за отримання міжнародних передач та подальшу пересилку наркотиків за кордон. Серед затриманих ‒ організатор контрабанди на території України.

«Під час обшуків у зловмисників було виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами причетності до функціонування наркотрафіку. Крім того, у фігурантів справи вилучено 6 кілограмів особливо небезпечної психотропної речовини – гармалин», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вирішують щодо повідомлення затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

фото ssu.gov.ua

Продовжуються слідчі дії для викриття та затримання решти співучасників злочину на території України.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили в південних областях України дві нарколабораторії з виробництва психотропів.