Медики не знайшли ознак захворювання / фото: прес-служба ринку "7-й кілометр"

Сьогодні на відомому промтоварному ринку «7-й кілометр» (Одеська обл.) медики перевірили китайського підприємця на можливе зараження коронавірусом через скарги колег на його стан здоров'я.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ринку, в середу медики, одягнені в спеціальні захисні костюми і маски, обстежили підприємця, який торгує верхнім одягом.

Як уточнили в прес-службі, перевірка була викликана тим, що до адміністрації підприємства надходить багато скарг від людей, які працюють на ринку.

Відео дня

«Люди панікують через коронавірус. Хтось зателефонував і сказав, що людина хвора. (За іншими даними, зателефонував чоловік, який торгує по сусідству, - УНІАН). Тому 5 лютого пройшло відпрацювання з цим підприємцем китайської національності медичної служби ринку», - пояснили в прес-службі.

Як з'ясувалося, у підприємця немає ознак захворювання, інфікування.

Зазначається, що через масове занепокоєння щодо загрози проникнення коронавірусу до країни, на промринку відпрацьовують механізми взаємодії медичної служби підприємства з підприємцями та відвідувачами за будь-яких повідомлень про підозри на простудні захворювання, грип і ГРВІ на території ринку.

У підприємства є власна служба охорони здоров'я: три медпункти, два з яких працюють цілодобово, і автомобіль швидкої допомоги. Крім того, обладнаний і оснащений всім необхідним ізолятор.

У прес-службі стверджують, що на ринку в три рази збільшена регламентована для місць скупчення людей санітарна обробка всіх громадських приміщень, закуплені в необхідних кількостях маски, спецкостюми, а також додаткові засоби дезінфекції.

Довідка УНІАН. ТОВ «Промтоварний ринок» («7-й кілометр») - найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок в Європі. Розташований у смт Авангард Овідіопольського району Одеської області. На ринку працюють близько 60 тис. осіб, функціонують 15 тис. торгових і складських об'єктів (магазини, павільйони, контейнери, склади), 8 автостоянок. Ринок відвідують близько 200 тис. осіб на день.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, станом на 5 лютого в світі зареєстровано 24 тис. 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з яких 493 летальних.