На Волині правоохоронці затримали вантажівку з 20 тоннами фальсифікованих антисептиків  / фото прокуратури Волинської області

На Волині правоохоронці затримали вантажівку з 20 тоннами фальсифікованих антисептиків на суму 2 млн грн та припинили роботу підпільного цеху з їх виробництва.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Волині, минулої ночі правоохоронці на в’їзді у Волинську область затримали вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2 млн грн.

Як зазначається в повідомленні, у рамках розслідування кримінального провадження про незаконні оборудки з підакцизними товарами та марками акцизного податку (ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 КК України) задокументовано злочинну діяльність групи осіб, які налагодили незаконне виготовлення лікарського засобу, призначеного для дезінфекції. Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 млн грн.

Відео дня

Читайте такожНа Тернопільщині поліція за добу зупинила роботу 900 об’єктів, які порушували карантин

«У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем виробництва контрафакту – в одному із сіл у Ківерцівському районі – виявлено велику кількість сировини для виготовлення підробних лікарських препаратів, а також мийних засобів відомих європейських брендів (Fairy, Persil, Ariel, Head&Shoulders та ін.) та обладнання й тару для розливу», - зазначили у відомстві.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено також інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст.321-2 ККУ).

З огляду на ажіотаж, пов’язаний із поширенням коронавірусу, вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється механізм збуту фальсифікованого лікарського засобу, насамперед до лікарень та аптек.

Фальсифікат направлено на експертизу.

Фальсифікованих антисептиків було на суму 2 млн грн / фото прокуратури Волинської області