Карантин в Україні діятиме до 3 квітня / УНІАН

Працівники приватного підприємства намагалися незаконно вивезти з України до Ізраїлю 21 тис. медичних масок вартістю понад 1 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Читайте такожНа Волині правоохоронці затримали вантажівку з 20 тоннами фальсифікованих антисептиків (фото)

Відео дня

«Прокуратура попередила спробу вивезення за кордон медичних масок вартістю понад 1 млн грн. За клопотанням, погодженим з прокурором, суд наклав арешт на вказаний вантаж», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, працівники одного з приватних підприємств, зловживаючи повноваженнями, намагались експортувати до Ізраїлю медичні маски під час дії заборони, визначеної постановою Кабінету міністрів.

У кримінальному провадженні за фактом зловживання повноваженнями (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України) досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснює Херсонська місцева прокуратура.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

До 1 червня уряд заборонив експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення населення необхідними засобами захисту.