У рейковому автобусі пропонують дешевший проїзд без квитка / фото railway.lviv.ua

Укрзалізниця потрапила у новий скандал. На рейковому автобусі, який їздить за маршрутом Сміла - Черкаси, кондуктори недобросовісно виконують свою роботу, відкрито пропонуючи їхати за меншу суму, однак без квитка.

Про додатковий заробіток працівників Укрзалізниці розповів журналіст Богдан Тищенко у Facebook. За його словами у нього виникла коротка розмова з кондуктором, який запропонував йому 2 варіанти проїзду – або за 20 гривень, але без чека, або за 25 з чеком.

За словами Тищенка, зі селища, де зупиняється рейковий автобус, до Черкас можна доїхати за 15 хвилин. За ці ж гроші можна скористатися звичайною маршруткою, але їхати на годину довше.

Відео дня

"Цей новий транспорт має тільки один вагон. Всі люди, що сиділи біля мене, спокійно платили в кишеню "кондукторам", які й самі відкрито проявляли ініціативу", – зазначив журналіст.

Читайте такожУ Запоріжжі хулігани закидали камінням електровоз - машиніст частково втратив зір

Він додав, що через кілька місяців цей рейковий автобус скасують через збитковість, адже прибуток йде в кишеню кондуктору.

Реакція Укрзалізниці на ситуацію

На допис Тищенка у Facebook відреагувала Укрзалізниця. У компанії вибачилися за таку ситуацію та попросили надати детальну інформацію щодо поїздки.

"Просимо Вас надати більш детальну інформацію щодо вашої поїздки, а саме: номер потягу та дату відправлення та ваш особистий номер телефону, щоб ми мали змогу зареєструвати офіційне звернення", – йдеться у повідомленні.

Водночас користувачі мережі погоджуються з автором публікації та додають, що таких випадків дуже багато.

Скрін facebook.com/TyshchenkoBogdanM

Нагадаємо, раніше на Укрзалізниці трапився курйозний інцидент. Потяг Київ – Івано-Франківськ відправився з львівського вокзалу раніше запланованого. Речі пасажирів залишилися у вагонах.

Вас також можуть зацікавити новини