Чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі / фото KyivOperativ

За процесуального керівництва прокуратури Києва повідомлено про підозру 39-річному водію у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди на Столичному шосе, внаслідок якої загинули двоє дорослих та двоє дітей.

Як повідомила прес-служба столичної прокуратури, винуватцю ДТП інкриміновано ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Також в прокуратурі повідомили, що за результатами тестування приладом "Drager" у водія визначено вміст алкоголю в крові 1,32 проміле.

Читайте такожЗеленський відреагував на ДТП з чотирма загиблими під Києвом

"Водій автомобіля Mercedes-Benz GL 250D, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухався по проїзній частині Столичного шосе з боку с. Козин. Не впоравшись з керуванням, водій допустив зіткнення з автомобілем, що рухався попереду в попутному напрямку, після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем Hyundai Tucson. Внаслідок зіткнення постраждала сім’я з 5 осіб, яка їхала в автомобілі Hyundai. Водій та двоє пасажирів (жінка та малолітня дівчинка) померли на місці. Ще двоє хлопчиків були госпіталізовані. Один з них помер в кареті швидкої медичної допомоги по дорозі в лікарню. Стан другого хлопчика – стабільно важкий", - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на Столичному шосе поблизу Києва водій автомобіля Mercedes на смузі зустрічного руху врізався в автомобіль Hyundai, водій і троє пасажирів якого загинули. Серед загиблих – двоє малолітніх дітей, ще одну дитину, хлопчика 2006 року народження, доставили до лікарні.

39-річного водія Mercedes було затримано й госпіталізовано.