Ілюстрація REUTERS

У Полтаві правоохоронці затримали жінку, яка 18 разів "мінувала" будівлю у Києві.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, правопорушниця надавала поліції хибні повідомлення з таксофонів та мобільного телефону.

Читайте такожУкраїна сьогодні є однією з найзамінованіших країн світу - нардеп

Відео дня

"До чергової частини поліції Києва неодноразово надходили повідомлення про закладену вибухівку у будівлі у Шевченківському районі. На всі виклики виїжджали слідчо-оперативні групи, рятувальники, лікарі та працівники вибухотехнічної служби, які ретельно перевіряли приміщення та прилеглу територію й ніяких підозрілих предметів чи речовин не знаходили", - повідомили у поліції.

За словами заступника начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Антона Кабиченка, слідчі документували кожний виклик, а оперативники протягом кількох місяців проводили необхідні розшукові заходи, аби встановити особу зловмисниці, та згодом затримали псевдомінерку у Полтаві.

"Ми з’ясували, що до скоєння правопорушення причетна жителька Києва 1964 року народження. Вона здійснювала дзвінки через таксофон та за допомогою мобільного телефону, а щоб уникнути відповідальності, змінювала номери мобільних телефонів та адреси таксофонів, з яких робила хибні виклики. Після кожного повідомлення жінка одразу виїжджала за межі міста", - зазначив він.

Слідчі задокументували 18 фактів неправдивих повідомлень про мінування будівлі та розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Затриманій повідомили про підозру, їй загрожує до 8 років позбавлення волі. Суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.