Затримали двох поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки / Фото dbr.gov.ua

У Києві затримали двох поліцейських за фактом зґвалтування та побиття жінки. Це оперуповноважений та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області.

В ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу, повідомили на сайті Державного бюро розслідування. 

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині затримали банду правоохоронців, які викрадали ІТ-підприємців (відео)

Слідчі ДБР готують повідомлення про підозру затриманим та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою отримання всіх доказів, а також встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

ДБР розслідує злочин / Фото dbr.gov.ua

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід - Київське обласне управління ДВБ Нацполіції.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування ч. 1 ст. 152 ККУ, катування за ст. 127 та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством за ч. 2 ст. 365.

Протигаз, який одягали на потерпілу / Фото dbr.gov.ua

Як повідомляв раніше УНІАН, у Київській області розформують Кагарлицький відділ поліції через підозру зґвалтування жінки двома поліцейськими. 24 травня до поліції надійшла інформація про те, що до місцевої лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. З її слів, до цього причетні співробітники поліції.