Кива пояснив, чому зібрав озброєних спортсменів у центрі Києва / nationalcorps.org

Активісти громадської організації депутата ОПЗЖ Іллі Киви «Патріоти – За життя» сьогодні нібито збиралися у столиці провести турнір з боксу.

Про це Кива повідомив в ефірі підсанкційного 112, що проводить стрім у Facebook.

Читайте такожВ Одеській області сталася пожежа на території терміналу порту "Чорноморськ"

«У Києві була орендована спортивна зала, де проходили збори спортсменів, і проходив системний відбір на Чемпіонат України з боксу», – заявив нардеп.

При цьому Кива стверджує, що шашки та петарди летіли з боку активістів «Національного корпусу», і що таким чином активісти «намагалися вивести спортсменів на конфлікт».

За словами Киви, частина його спортсменів залишається у приміщенні.

«Усі спортсмени знаходяться з документами, що ми не порушували закон, спортзал офіційно був знятий, у мене є договір оренди на проведення цих зборів і змагань», – додав депутат ОПЗЖ.

Як пише лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький, станом на 16:30 правоохоронці почали виводити чоловіків з приміщення.

Що трапилось

  • О 16:00 активісти руху «Національний корпус» заблокували приміщення будівлі на Тверському тупику в Києві. Вони стверджували, що викрили базу «тітушок ОПЗЖ». 
  • В одного з чоловіків активісти забрали зошит, де були вказані розцінки і згадувався дозвіл на застосування зброї. Спортсмени, за інформацією «Нацкорпусу», брали участь у проплачених мітингах ОПЗЖ проти закриття каналів Медведчука.
  • Місце проведення акції протесту оточили силовики зі спецтранспортом.