Розстріл 7 людей на Житомирщині - що відомо / zt.npu.gov.ua

Уночі 22 травня 58-річний чоловік взяв до рук мисливську рушницю і відкрив вогонь по 8 чоловіках, які відпочивали на березі його ставка у селі Новоселиця Попільнянського району Житомирщині. Унаслідок трагедії загинули 7 людей, одному чоловіку вдалось утекти під час події через ліс і викликати поліцію.

За попередньою інформацією МВС, причиною раптового вчинку став конфлікт між чоловіками після застілля. У ході суперечки орендар ставка розстріляв перших двох відпочивальників, потім відкрив вогонь по решті чоловіків, які на той момент спали.

Читайте такожЗМІ показали моторошні фото з місця розстрілу 7 людей на Житомирщині (18+)

Відео дня

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив уранці, що підозрюваного затримали та відправили до фахівців на психологічну експертизу, і додав, що сподівається на суворий термін ув’язнення винуватця події. Згідно з відкритим провадженням за фактом масового вбивства нападнику може загрожувати щонайменше 15 років позбавлення волі.

Уже відомо, що серед жертв – троє військових Нацгвардії, що приїхали на відпочинок у Новоселицю після повернення з зони ООС.  Крім того, ЗМІ стверджують з посиланням на власні джерела, що у трагедії загинули військовий волонтер і працівник Київського Національного авіаційного університету. А самого власника водойми у 2015 році вже притягували до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї. Факт загибелі цих осіб підтвердили в обласній прокуратурі.

Поміж тим, у поліції спростували слова брата нападника, що причиною трагедії нібито стало вимагання військовими хабаря у власника водойми. За словами речниці ГУНП у Житомирській області, розстріл й історія із затриманням начальника місцевої поліції, який вимагав від 58-річного стрілка щомісячні «внески» за невтручання у розведення риби, ніяк не пов’язані.

Офісу генпрокурора взяв на контроль розслідування справи.