facebook.com/Semenikhin

Поліція Сумщини перевіряє інформацію про виявлення боєприпасів в автомобілі Конотопського міського голови Артема Семеніхіна.

Як повідомили сьогодні вночі УНІАН у відділі комунікації поліції Сумської області, подія сталася вчора, 18 червня, близько 23.00 у Конотопі, в одному з гаражних кооперативів.

Читайте такожУ Києві вибухнула електровишка, момент потрапив на відео

«На спецлінію поліції звернувся голова міста з заявою про те, що він у своїй автівці виявив кілька предметів, схожих на бойові гранати. За словами заявника, ймовірні боєприпаси знаходились в багажному відділенні, на місці запасного колеса, в пакунку, перемотаному ізоляційною стрічкою. Чоловік стверджує, що всі п’ять гранат без запалів», – зазначається у повідомленні.

За вказаною адресою виїхали керівник Конотопського відділу поліції, слідчо-оперативна та вибухотехнічна групи, криміналісти та кінологи.

«Наразі триває огляд автівки та гаража. Слідчі вирішують питання про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Встановлюються всі обставини події», – уточнили в поліції.

Пізно ввечері 18 червня Семеніхін вийшов у прямий ефір на своїй публічній сторінці у Facebook «Артем Семеніхін – міський голова Конотопа» зі свого гаража і повідомив, що виявив у власному автомобілі бойові гранати.

«Мафія не припиняє свої провокації. Можливо, це продовження замаху на моє життя», – наголосив Семеніхін.

Він розповів, що поставив автомобіль у гараж, і при його огляді виявив у схованці п’ять бойових гранат – чотири РГД-5 та одну Ф-1 – без запалів, а також показав знахідку.

«Що це? Хтось хотів мене підірвати, чи якась провокація готувалася? П’ять гранат! Я зараз викликав працівників поліції, і зараз їде слідчо-оперативна група», – сказав Семеніхін.

При цьому він розповів, що «багато де» залишав машину, але не знає, як гранати потрапили в його автомобіль Volkswagen Tuareg.

«Зараз я зі своєю охороною зафіксував цей факт (виявлення боєприпасів – УНІАН). Чекаємо на поліцію. Я сподіваюся, що належним чином це буде зафіксовано… Хочу передати «вітання» всім тим негідникам, які готували чи то замах на мене, чи, я думаю, що, швидше за все, провокацію», – підкреслив Семеніхін.

Він попросив користувачів соцмережі репостити це відео.

«Я сподіваюся, пан Аваков (міністр МВС України Арсен Аваков – УНІАН) сьогодні це відео перегляне, перегляне начальник поліції Сумської області, переглянуть всі», – зазначив Семеніхін.

Читайте такожНа Одещині суд продовжив арешт обвинуваченому у жорстокому вбивстві 11-річної Лук'яненко

Пізніше громадський активіст Спартак Сергієнко вийшов в ефір на YouTube-каналі «Інша Думка» з місця події. На відео видно багато правоохоронців, які огороджують гараж Семеніхіна з автомобілем усередині обмежувальними фішками та стрічками.

За словами активіста, на місці разом із правоохоронцями перебувають рятувальники та вибухотехніки.

«Зараз вони з’ясовують, що насправді сталося, звідки взялися ці гранати. Не знаю, наскільки це затягнеться», – прокоментував Сергієнко.

По тому на відео видно Семеніхіна в бронежилеті, який розповідає і показує активісту гранати та де і при яких обставинах вони були знайдені.

Також Семеніхін висловив припущення, кому могла знадобитися ця провокація з можливою послідуючою інформаційною «бомбою», що поліція нібито знайшла боєприпаси у міського голови. При цьому мер висловив припущення, що підкинути бойові гранати в його автомобіль могли на одній із мийок або СТО. Крім того, Семеніхін нагадав, що рік тому на нього був вчинений замах на вбивство.

«В тому нападі я підозрюю банду Ігоря Молотка, народного депутата, і не виключаю, що «молотківці» дотичні й до цього випадку. Або ж «огрохінці» (Іван Огрохін – екс-мер Конотопа – УНІАН)… Хтось із цих мафіозних структур це придумали, хтось із цих бандитів», – наголосив Семеніхін.

Наприкінці відео Сергієнко розповідає, що за фактом виявлення боєприпасів в автомобілі Конотопського міського голови написана заява в поліцію та розпочались слідчі дії.

Обережно, ненормативна лексика

Як повідомляв УНІАН, 27 червня 2019 року близько першої години ночі в місті Конотоп Сумської області жорстоко побили кандидата у народні депутати України по 160-му одномандатному виборчому округу, офіцера-психолога 92-ї ОМБр Збройних Сил України Артема Семеніхіна, який був раніше Конотопським міським головою.

Невідомі напали на чоловіка, коли той повертався додому, і спричинили йому тяжкі тілесні ушкодження. Потерпілого доставили до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

Фото закривавленого Семеніхіна в лікарні розмістила на своїй сторінці у Facebook депутат Сумської обласної ради Олена Сердюк, яка зазначила, що підозрює у нападі народного депутата України Ігоря Молотка.

Поліцейські кваліфікували подію як «замах на вбивство» і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України.