REUTERS

Президент України Володимир Зеленський розкрив деталі вчорашньої спецоперації в Луцьку та своїх перемовин з чоловіком, що захопив у заручники 13 людей.

Про це він розповів у відео, оприлюдненому Офісом президента, пише УП.

За словами Зеленського, спочатку було потрібно оцінити адекватність зловмисника через його незрозумілі вимоги.

Читайте також"А для чого граната і БТР?": у мережі з'явилося повне відео затримання терориста в центрі Луцька

"Всі впродовж десь 9 годин розмовляли з ним, від психологів до перемовників. Людина хотіла тільки одного, бо погрожувала і хотіла тільки одного щоб виконані були його вимоги. Пропонували одразу зробити спецоперацію, яка ми з вами не знаємо чим би закінчилась. Тобто це був би штурм, швидкий я впевнений що він був би результативним, але завжди є небезпека що можуть загинути люди, хтось може загинути, якась кількість і це дуже небезпечно. Тому ми порадились я захотів проговорити з цією людиною по телефону. І спробувати мати можливість щоб він відпустив людей. Я спробував, говорив з ним", - сказав президент.

Зеленський нагадав, що затриманий з усіма говорив по 10-15 секунд, після чого кидав слухавку.

Читайте такожАвтомат, пістолет, гранати: з’явилися фото зброї луцького терориста

"Ми з ним говорили 7-10 хвилин. Ми домовилися, що він зробить перший крок. Він відпустить декількох наших людей. Я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф. Тому домовилися, що він відпустить три людини і я після цього запишу відео. Після того як відео вийде в соцмережі, він через півгодини випускає всіх людей. Приблизно так і відбулось. 30-40 хвилин і він відпустив заручників. І для мене все це очевидно. Це очевидні для мене кроки", - сказав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, заручників, яких усього було 13, звільнили близько 22-ї години 21 липня.