У Києві побили і пограбували відомого журналіста/фото УНІАН

Зловмисники побили і пограбували в Києві відомого журналіста, теле - і радіоведучого, співзасновника "Громадського радіо" Андрія Куликова. Інцидент стався на проспекті Перемоги.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції в Facebook.

Відзначається, що інцидент стався ввечері 10 січня. Двоє чоловіків попросили у потерпілого "закурити", але коли він їм відмовив, то побили й обікрали. Зловмисники відібрали 3 тисячі гривень, банківську картку та мобільний телефон. При цьому нападники буквально вибили пін-код від карти. 

Потерпілий звернувся в поліцію, й правоохоронці затримала підозрюваних протягом двох годин в одному з хостелів Києва. Грабіжниками виявилися 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний житель Волинської області. Один з чоловіків був раніше судимий за пограбування, крадіжки і незаконний оборот наркотиків, а другий звинувачується в крадіжці.

false

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 "Грабіж" Кримінального кодексу України. Затриманим вже повідомили про підозру, а Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою. Чоловікам загрожує до шести років позбавлення волі.

false

Андрій Куликов у коментарі Україна 24 розповів, що напали на нього ще у п'ятницю, 7 січня, вранці, а у неділю він уже працював

"Відчуваю себе добре. Є сліди забоїв, але кістки не зламані. Я поліз у кишеню, щоб дати закурити й в цей момент з криком "90-ті повертаються. Це гоп-стоп" мене кілька разів вдарили у скроню та у вухо, збили з ніг, а далі почався обшук і вилучення цінних речей. Свідомість я не втрачав. Після того як вони пішли, я витер обличчя від крові й звернувся до найближчого відділку поліції. Потім приїхав СОГ та швидка, мене відвезли до лікарні, де зробили рентген черепа, щоб переконатися, що кістки цілі", - розповів потерпілий

 

Як раніше повідомляв УНІАН, Український журналіст, кореспондент УНІАН у Москві Роман Цимбалюк виїхав з Росії після виклику його на допит в прокуратуру.

Вас також можуть зацікавити новини: